HOUBY česká encyklopedie (kniha + malý příruční kapesní atlas hub)
Kniha se zabývá u nás tak populárním fenoménem houbaření ze všech možných pohledů, je vlastně sumářem všech informací a znalostí o stále ještě neprobádaném a tajemném světě hub. Publikace vás provede barevným světem hub na všech kontinentech...
V původním Atlase hub a dalších kapitolách teto knížky najdete 780 vyobrazení (fotografií a ilustrací) a popisy více než 500 druhů hub od našich nejrenomovanéjšich mykologů Františka Kotlaby, Zdeňka Pouzara Vladimíra Antonína.
Většina lidí sbírá houby nejen kvůli jejich kráse, ale hlavně pro jejich výtečné chuťové vlastnosti.
V bohaté ilustrované kapitole najdete více jak 220 zajimavých receptů na úpravu jídel z hub. Léčivé vlastnosti hub jsou překvapivé:
choroš zastavuje krvácení, pečárky jsou proti alergiím a hlíva snižuje hladinu cholesterolu apod.
Najdete zde rovněž recepty na pokrmy z hub a houbařův kalendář, tedy doporučení jaké houby v daném ročním období sbírat. Vhodným doplňkem této knihy je přiložený Kapesní atlas hub, v němž naleznete vyobrazení a popisy nejznámějších druhů a jejich jedlých či jedovatých dvojníků, takže již přímo v lese budete moci houby snadno určit.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku