Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví
KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Proč se klepou řízky

Proč se klepou řízky
Vladimír Mikeš
Rok vydání:2008
Vydavatelství:Dokořán
ISBN:978-80-7636-143-7
Stran:200
Skladem:poslední kusy
Kategorie:Životní styl, výživa, kuchařky
Kód:S01336


Sleva 7% - z ceny 225,00 Kč s DPH
Nová cena 209,00 Kč s 10% DPH


kusů

Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce.
V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají.
Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného.
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností.
Chemie v kuchyni

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku