Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví
KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Sladkovodní kuchařka

Sladkovodní kuchařka
Milan Palička
Rok vydání:2009
Vydavatelství:Smart Press
Stran:224
Skladem: na dotaz
Kategorie:Léčení přírodními prostředky, herbáře
Životní styl, výživa, kuchařky
Kód:S00034
Podobné knihy:Mořská (nejen) kuchařka
Bible šéfkuchaře ovoce a zelenina
Léčivé pokrmy praktická biokuchařka
Astrologie pro začátečníky jak vytvořit jednoduchý horoskop
Energie pro všechny buňky


Cena 399,00 Kč s 10% DPH

Pro předběžnou rezervaci se musíte nejdříve přihlásit (registrovat).

978-80-87049-12-9
Obsah:
A pro rybáře a všechny, kdo se o ryby, rybníkářství i rybaření zajímají, jsme knihu doplnili i kapitolami o sladkovodních rybách, o dějinách rybníkářství u nás, v neposlední řadě i o tom, jaký vliv má konzumace rybího masa na lidské zdraví.
Kuchařka se díky tomu hodí i pro hubnoucí.
Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel a ilustračními fotografiemi s rybářskými motivy. U všech receptů je uvedena jejich energetická hodnota a obsah cholesterolu.
Těm, kteří se obávají kostiček, autor doporučuje ryby bez kostí, např. pangasia, který je pro jemnou chuť a žádné kosti ideálním doplňkem dětského jídelníčku.
Najdete recepty na úpravu všech průmyslově chovaných ryb, které můžete koupit v českých super-marketech, i méně dostupných ryb a rybiček, které rybáři vytáhnou z vody a jejich manželky si potom s jejich úpravou nevědí rady.
Hlavní receptovou částí jsou hlavní jídla ze všech druhů ryb - od amura po úhoře, přičemž největší část zabírá samozřejmě oblíbený kapr.
V receptové části knihy je více než 250 receptů na předkrmy a pomazánky, u nás zcela opomíjené rybí polévky, na saláty s rybím masem a také návody na marinování, nakládání i uzení ryb.
Stačí před vařením zalistovat v úvodní části knihy a vše se dozvíte.
Potřebujete vědět, jak rybu usmrtit, vykuchat a zbavit šupin, jak ji naporcovat, jaká příprava jejímu masu svědčí nejvíc a které koření se k němu nejlépe hodí?
Úvodní část obsahuje všechny informace, které pro přípravu ryb budete potřebovat - rady pro výběr a nákup ryb, pro jejich přípravu před vařením i pro vaření.
Prostě a jednoduše všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.
Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována nejen rybářům a jejich rodinám a dalším příznivcům rybích pokrmů, ale i všem, kteří rádi chutně i zdravě vaří, kteří se snaží zařazovat do jídelníčku zdravé potraviny nebo chtějí zhubnout.
Autor se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel.
Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?
Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady.
Sladkovodní ryby si své místo zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností.
U všech receptů opět nechybí údaj o energetické hodnotě a obsahu cholesterolu.
V druhé části pak přinese chutné a zdravé recepty z u nás dostupných sladkovodních ryb.
Kniha vysvětlí, proč jsou ryby tak zdravé, poradí, kde a jak rybí produkty nakupovat a jak je zpracovávat.
Rybí maso obsahuje mnoho látek, které příznivě působí na lidské zdraví.
254 rybářských receptů

Přidat k oblíbeným odkazům Doporučit příteli Tisk informací Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku Sdílet na Google+