Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla

Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla
Novinka

Andy Brunning
Rok vydání:2018
Vydavatelství:Grada Publishing
ISBN:978-80-271-0773-5
Stran:152
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Životní styl, výživa, kuchařky
Kód:B32752


Sleva 11% - z ceny 329,00 Kč s DPH
Nová cena 293,00 Kč s 10% DPH




Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.

Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.

Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku