Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Kladivo na čarodějnice (6 audio CD)

Kladivo na čarodějnice (6 audio CD)
Václav Kaplický
Rok vydání:2011
Vydavatelství:XYZ
Stran:360
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Historie, filozofie
Audio CD, DVD, CD-ROM
Kód:100705


Sleva 7% - z ceny 399,00 Kč s DPH
Nová cena 371,00 Kč s 21% DPH




Historický román z 80. let 17. století na severovýchodní Moravě, kde v této době řádila inkvizice a došlo k hromadnému procesu s údajnými čarodějnicemi.

Podkladem románu byl rozsáhlý archivní materiál z těchto let. Proces navenek předstíral tažení proti černé magii, ve skutečnosti sloužil k nestydatému obohacování inkvizitorů. Líčí drastické metody používané při výsleších apod.

V centru stojí osud šumperského děkana Lautnera, který jako jediný kněz otevřeně vystoupil proti inkvizici a stane se jednou z jejich posledních obětí.

Vraždící losinská a šumperská bestie jménem Boblig, šílený inkvizitor a jeho ochránci, kníže Liechtenstein a olomoucký biskup téhož příjmení, vstoupili koncem 17. století do dějin jako tvůrci hrůzostrašného hororu monstrózních čarodějnických procesů, při nichž osobně fanatický mnohonásobný vrah Boblig fyzicky a psychicky zmasakroval, umučil, okradl o čest a majetek a nakonec zaživa upálil přes stovku nevinných obětí, včetně šumperského kněze, děkana Kryštofa Aloise Lautnera.

Triumfující bestii nikdo nezastavil. Fanatismus a arogantní zvůle tehdejší moci vygenerovaly takovou institucionalizovanou hrůzu a davovou hysterii, že se nikdo nikoho nezastal.

Vraždící triumfující bestialita změnila iracionalitu v realitu, v dokonalý horor o dokonalém zatmění rozumu. Tento sugestivní historický román, v němž se autorovi podařilo spojit faktografickou přesnost s vypravěčským umem, úspěšně zfilmoval režisér Otakar Vávra.

Kaplického výpověď tak dostala to, o co autor vždy usiloval, lidovou dimenzi.

6 audio CD celkem 360 min.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku