Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Kondor přináší slunce

Kondor přináší slunce
Výprodej

Jerry McGahan
Rok vydání:2006
Vydavatelství:Šťastní lidé
ISBN:80-86692-05-1
Stran:214
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Kód:100629


Sleva 20% - z ceny 198,00 Kč s DPH
Nová cena 158,00 Kč s 10% DPH



Novela Jerryho McGahan nás prostřednictvím barvitých osudů jedné předlouhé linie rodu indiánských žen přenáší do života Peru a jeho obyvatel v dobách Inky a španělských dobyvatelů.

Díky Pilar, poslední představitelce této linie, a jejímu vztahu s Kanaďanem Arniem se pak dostáváme až do současnosti, kde spolu s nimi můžeme prožívat kontrast Starého a Nového světa.

„Jsem Pilar. Jedno jméno pod Slunce. Znám jména svých třiadvaceti matek a znám i jejich příběhy.“
..... začíná novela Kondor přináší Slunce a uvádí nás tak rovnýma nohama do životního příběhu Pilar, poslední z představitelek dlouhé linie jednoho rodu indiánských žen, o nichž se máme postupně dozvědět mnohem víc.

Díky tradici vyprávění příběhů předávaných z matek na dcery po téměř celé jedno tisíciletí můžeme barvitě prožít různé životní osudy několika Indiánek a jejich vesnic od dob Incké říše, přes období porobení španělskými dobyvateli a revolucionáři, kteří přišly po nich, až po dnešek, kdy se Indiánka Pilar, která ztratila vše, jen ne sebe samu, setkává díky vztahu s Kanaďanem Arniem s naší kulturou a rozhoduje se, jakým životem chce dál žít.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku