Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Bolesti zad jako životní realita

Bolesti zad jako životní realita
Jan Hnízdil, Blanka Beránková
Rok vydání:2000
Vydavatelství:Triton
ISBN:80-7254-098-X
Stran:167
Skladem: na dotaz
Kategorie:Zdravotní cvičení, sport, rehabilitace
Životní styl, výživa, kuchařky
Kód:018554
Podobné knihy:Gyro metoda cvičení


Cena 148,00 Kč s 10% DPH


Kniha je mimořádně přehledná a obsahově vyvážená a problematiku bolestí zad zpracovává čtivým a srozumitelným způsobem.
Jednotlivé sestavy cviků jsou zaměřeny kupř. na protahování vybraných svalových skupin (bederní, hrudní, krční páteř), jejich posilování (prsní, břišní, hýžďové svalstvo), v knize jsou však popisovány také cviky na gymnastikballu, terraband, cvičební sestava L. Mojžíšové, prevence vzniku křečových žil, prevence a léčba ploché nohy, dětská jóga, osteoporóza či problematika sedavých zaměstnání.
V knize jsou popsány problémy s rituální farmakologií, kdy jsou často pacientům předepisovány zcela iracionálně nevhodné léky, reflexní a manuální léčebné metody, fyzikální terapie, různé zádové podpory a bandáže, ale i chirurgická léčba.
Publikace je určena všem, kdo mají potíže s bolestmi zad. Kromě uvedení do problematiky a přehledných informací o vyšetřovacích metodách a různých způsobech léčby bolestí zad obsahuje kniha také rozsáhlý soubor cvičebních sestav, vhodných při různých druzích obtíží.
Publikace se zabývá pojetím choroby a nemoci z hlediska diagnostiky i terapie a umožňuje na četné nešvary, se kterými se v tomto oboru setkává rehabilitační lékař, u něhož obvykle končívá složitá pouť nemocného po zdravotnických zařízeních.
Jejich příčiny, diagnostika, terapie a prevence

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku