Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Tai Ji Quan otázky a odpovědi

Tai Ji Quan otázky a odpovědi

V dobách, kdy základní podmínkou k získání statutu učitele bojových umění bylo dlouholeté následování Mistra, oddanost studiu a především hluboké pochopení daného umění.
Dnes, možná mnohem více nežli kdykoliv v minulosti, bychom se při studiu tradičních umění měli věnovat textům, které nám zanechali mistři a experti v dobách dávno minulých.
Pevně doufám, že budoucí studenti nebudou přitahováni vnějšími věcmi, ale budou se snažit o dosažení vnitřní pravdy. Pokud chce někdo dosáhnout nejvyšší dokonalosti, musí být trpělivý."
Copak je možné, aby tyto změny čekaly až na naši generaci?
"Existuje pouze jediná škola Tai Ji Quan, nejsou žádné dvě metody. Nenechte se zmást vlastním chytračením a nic bláhově nepřidávejte ani neubírejte. Pokud metody předávané mudrci minulosti potřebovaly nějaké změny, určitě byly tyto změny během staletí do systému zahrnuty.
Jak o pár let později v knize Tai Ji Quan Tiyong Quanshu (Esence a aplikace Tai Ji Quan, 1934) prohlásil Mistr Yang Cheng-fu:
Věřím, že navzdory více než třem čtvrtinám století, které uplynuly od vzniku této knihy, má její studium velký význam pro všechny zájemce o Tai Ji Quan.
Kniha je jednou z prvních knih, které se věnovaly dnes tolik populárnímu bojovému umění Yang Tai Ji Quan (Yang Tai Chi Chuan). V době jejího vzniku (1929) se toto umění teprve šířilo po Číně a mimo její území bylo neznámé.
Chen Wei-ming (1881 - 1958) se narodil v Qishui v provincii Hubei. Byl jedním z nejstarších žáků Mistra Yang Cheng-fu (1883 - 1936), u něhož začal studovat v roce 1917.
Kniha nám odpoví na mnoho otázek, které jistě vyvstanou, když uslyšíte Tai Ji Quan.
Tato kniha vás seznámí s dnes tolik populárním bojovým uměním zvaným Yang Tai Ji Quan (Yang Tai Chi Chuan).

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku