Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Muriel a andělé (komiks)

Muriel a andělé (komiks)
Miloš Macourek, Kája Saudek
Rok vydání:2014
Vydavatelství:PLUS
ISBN:978-80-259-0265-3
Stran:144
Skladem: na dotaz
Kategorie:Kategorie
Dětská literatura, dětská psychologie
Grafologie
Kód:018226


Cena 2 493,00 Kč s 10% DPH



Album Muriel a andělé je bezpochyby nejdůležitějším komiksem české historie.

Nikdy předtím ani potom zde nevzniklo dílo, které by bylo svou progresivitou, ambiciózností a výtvarnou kvalitou zcela srovnatelné s tím nejzajímavějším, co se právě dělo v komiksově vyspělých zemích. Kdyby album vyšlo na konci 60. let, kdy bylo dokončeno, vývoj domácího komiksu by se určitě vyvíjel jinou cestou a byli bychom dnes mnohem dál. Bohužel se tak nestalo. Kniha vychází v limitovaném vydání v pevné vazbě s přebalem – jako podklad pro tisk byly nově použity reprodukce dochovaných originálů, knihu doprovází zasvěcený doslov.

Kniha je zajímavá především výtvarným zpracováním. Příběh má víceméně banální děj a místy až hektickou strukturu, ale není to proto, že by ho scenárista Miloš Macourek neuměl napsat. Ideovou náplň zcela podřídil výtvarnému projevu Káji Saudka. Lze dokonce říci, že i jednotlivá písmena či věty mají především svou vizuální úlohu a teprve až na druhém místě se můžeme zabývat tím, co text říká. Skoro by se kacířsky chtělo dodat, že slovní náplň není příliš důležitá. (...)

Celou knihu zhltnete za chvíli, tak si vás její vizuální forma osedlá. Ale až dočtete na konec, nezahodíte knihu někam pod postel, protože Saudkovy obrázky nutí čtenáře prohlížet si stránky znovu a znovu.

Miloš Macourek

Spisovatel, básník, dramatik a scénárista. Byl autorem řady knih pro děti s fantastickými náměty.

Jako scénárista se podílel na komedíích jako např. Pane, vy jste vdova! nebo Čtyři vraždy stačí, drahoušku, seriálu Arabela a večerníčku Mach a Šebestová.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku