Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Reiki - mystická zkušenost

Reiki - mystická zkušenost
Sw. Anand Shunyam
Rok vydání:2004
Vydavatelství:Osho Sugama Meditation Center
ISBN:80-239-2392-7
Stran:293
Skladem: na dotaz
Kategorie:Aura, reiki, kineziologie
Kód:018103
Podobné knihy:Praktická cvičení Reiki
Nebojte se šicího stroje úžasné nápady z ateliéru Atelyeah
Reiki škola do kapsy
Velká kniha Reiki
Kineziologie - nová metoda získání energie


Sleva 7% - z ceny 235,00 Kč s DPH
Nová cena 219,00 Kč s 10% DPH



Nikterak tedy nezáleží na víře člověka, který Reiki používá k harmonizaci svého bližního i svojí vlastní. Reiki není náboženským, ani filozofickým systémem a to i přes to, že se její pomocí mnozí lidé snaží své okolí přesvědčit o opaku.
Nejedná se o žádnou fikci, ani o podvod - při vlastním působení na druhého pomocí dlaní je většinou vždy cítit silné teplo, nebo brnění, či jiné vjemy a celý proces je většinou doprovázen pozitivními změnami v somatické i psychosomatické rovině.
Jakkoli toto zní, je tomu tak. Reiki tedy není o víře, ale o schopnosti předávat univerzální kosmickou energii všem živým i neživým organismům (kamenům).
Předávající však nemusí být žádným věřícím, ani adeptem náboženského systému. Musí pouze znát určité symboly a být tzv.iniciován do třech stupňů Reiki, pak již může provádět vlastní iniciace do všech třech stupňů Reiki všem, kdo o to projeví zájem.
Vesmír je prostoupen energiemi o různých kvalitách a hodnotách vibrací a ani energie Reiki není žádnou výjimkou. Jedinou výjimku snad tvoří fakt, že schopnost manipulace s touto energií lze předat skutečně každému člověku (na zvířatech není ověřeno).
ávody tibetských mnichů v oblíbené disciplíně Tumo spočívají v tom, že soutěžící vysušují na svých nahých zádech mokrá prostěradla, čerstvě vytažená z díry v ledu vysokohorského jezera. Vítězem se stává ten, kdo prostěradel vysuší nejvíce.
Logickou odpovědí na otázku, kde lidské tělo získává energii na svůj ohřev je, že z potravy, nicméně i průměrně nadaný člověk si snadno spočítá, že v tomto případě by v každém z nás musela probíhat termojaderná fúze přijatých živin. Ta však vědecky prokázána nebyla. Naopak jsou známy případy, kdy lidé přežívali za podmínek, zcela neslučitelných se životem, například vězni o permanentním hladu v ruských, či německých lágrech, nebo indičtí a tibetští jogíni, kteří téměř nazí a bez jakékoli potravy stráví v extrémních podmínkách velehor řadu dní bez jakékoli újmy na zdraví a v dobré psychické i fyzické kondici. Z
Lidské tělo si při své hmotnosti a složení (není příliš dobrým tepelným vodičem) udržuje relativně konstantní hladinu tělesné teploty, jejíž zachování je při průměrné tělesné hmotnosti cca 70 kilogramů záležitostí energeticky značně náročnou.
Živé bytosti jsou složitými komplexy mnoha látek, které dle většiny pradávných i moderních náboženských a filozofických systémů vzájemně spojuje energie tzv. duše, tedy energie jakéhosi zcela unikátního jemnohmotného objektu.
Vibrace látek nijak nesouvisí s rychlostí pohybu protonů, elektronů a neutronů v jejich jednotlivých atomech.
Uvedené entity se od sebe vzájemně liší pouze frekvencí svých vibrací. Pevné látky mají vibrace nejnižší, voda a vzduch vyšší a například viditelné světlo naopak velmi vysoké.
Reiki je univerzální (tedy vesmírná) energie: veškerá hmota je v podstatě také energie, stejně jako vzduch, elektřina, tekoucí i stojatá voda, sluneční záření atd.
Pomocí reiki pracujeme hlavně se sebou, ale můžeme léčit i jiné. Pomocí reiki můžeme harmonizovat i vztahy s našimi blízkými.
Reiki je živou cestou přírodní léčby, která nás vede ve všech aspektech našeho života k harmonizaci univerzální energie.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku