Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Devět bran (Chasidů tajemství) a Talmud (Ukázky a dějiny)

Devět bran (Chasidů tajemství) a Talmud (Ukázky a dějiny)
Novinka

Jiří Langer
Rok vydání:2016
Vydavatelství:Avatar
ISBN:978-80-85862-90-4
Stran:320
Skladem: na dotaz
Kategorie:Andělé, duše, duchovno
Meditace, mystika
Andělé, duše, duchovno
Kód:010814


Sleva 10% - z ceny 350,00 Kč s DPH
Nová cena 315,00 Kč s 10% DPH




Autorův soubor chasidských legend Devět bran je dílem mimořádným, vpravdě mistrovským. Co do myšlenkové hloubky i literárního zpracování. Dotýká se nejzazších hlubin lidského bytí, povznáší eticky i esteticky, jiskří vtipem a půvabem. Pohladí, povzbudí a nasměruje duši hledající pravdu a harmonii života.

V málokteré knize najdeme tolik moudrosti a opravdovosti, tolik jemnosti a krásy. A přece je tento duchovní a umělecký skvost namnoze opomíjen, přehlížen a nedoceněn. S úctou a radostí jsme připravili toto vydání, abychom alespoň trochu přispěli k rozšíření obecného povědomí o průzračné hloubce chasidských světců i geniálním ztvárnění jejich osudů Jiřím Langerem. Vždyť Devět bran patří k tomu nejlepšímu, co kdy bylo lidskou rukou a srdcem napsáno.

Nepříliš známý Langerův výbor z Talmudu, jenž se nachází ve druhé části svazku, nás uvede do tajů tradiční rabínské filozofie, která je jedním z pilířů judaismu a ideových zdrojů chasidismu. Může tak pomoci ozřejmit či doplnit leckteré myšlenky a pasáže u Devíti bran.

Předmluvu a doslov napsal Alexandr Popov.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku