Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Dny, kdy se hroutil svět

Dny, kdy se hroutil svět

Byl to nejhorší týden v historii trhu s dluhopisy. Snažili jsme se udržet se za té bouře na nohou. Stáhli jsme výši kreditů a kupovali všechno, co jsme mohli. Nakupovali jsme obligace, s nimiž se obchodovalo, jako by už byly nekvalitní, platili jsme za ně tak směšně málo, jako by byly ve výprodeji. Byli jsme si jistí. Jistí, dokud jsme nezaznamenali další pohyb obchodů a obligace, které jsme zrovna koupili, měly najednou o dvacet procent nižší cenu. A na konci týdne jsem byl v minusu o milion liber, všechny náčrty a grafy roku se rozplývaly po drátech z mé obrazovky do ztracena. Vzpomínal jsem na divoké překřikování, které mi vyneslo koncesi, jež mi vydělala dvacet třicet tisíc navrch, vzpomínal jsem na dlouhé noci, kdy jsem makal na obchodech, na ten oheň, který mě spaloval, když jsem snil o tom, jak budu zvát lidi z Edinburghu na večeře do svého bytu v Chelsea a velkými otevřenými okny bude pronikat zelená vůně letní ulice.
Ukázka z knihy:
Příběh o vzletu a pádu jednoho člověka i generace, která vyrostla v luxusu a pocitu nezranitelnosti, je působivou zprávou autora, který sám coby makléř danou dobu zažil.
Hamižnost a pýcha bankéřů je vystřídána sebevraždami, akcie za miliony liber raketově ztrácí cenu.
Z pohledu ambiciózního investičního makléře Charlese zblízka sledujeme první kolaps světových trhů v roce 2007, kdy se zdálo, že něco jako celosvětová krize není možné.
Společenský román s ozvuky slavného filmu Wall Street.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku