Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Rytířská krev - rytířské bitvy a osudy II. 1208-1346

Rytířská krev - rytířské bitvy a osudy II. 1208-1346
Gustav Dreifuss, Judith Riemerová
Rok vydání:2016
Vydavatelství:Akcent
ISBN:978-80-7497-172-3
Stran:456
Skladem: na dotaz
Kategorie:Historie, filozofie
Náboženství a mytologie
Kód:007173
Podobné knihy:Meč a kříž rytířské bitvy a osudy I. (1066-1214)
Čas stoleté války - rytířské bitvy a osudy III. 1356-1450


Cena 369,00 Kč s 10% DPH



Rytířská krev, druhý svazek tetralogie Rytířské bitvy a osudy, pokračuje barvitým líčením válečnictví a rytířských zvyků konce raného a počátku vrcholného středověku.

Skrze osudy hraběte z Montfortu a vikomta Trencavela projdeme nesmiřitelnou válkou s Albigenskými na jihu Francie, u Lehnice budeme svědky střetu křesťanských rytířů s Mongoly a ve dvou bitvách, u Coutrai a Bannockburnu, uvidíme, kterak rytířské vojsko začaly porážet houfy neurozené pěchoty. Dvě obsáhlé části jsou věnovány posledním bitvám dvou českých králů; budeme se v nich snažit dopátrat pravdy o smrti Přemysla II. Otakara u Dürnkrut a Jana Lucemburského u Kresčaku. Nové vydání je krom ilustrací rozšířeno o osudy Jeana de Joinvilla, účastníka 7. křížové výpravy, a o obranu Akkonu, poslední křižácké výspy ve Svaté zemi.

Jiří Kovařík (* 15. července 1950)

je český historik a spisovatel literatury faktu. Jiří Kovařík absolvoval Střední průmyslovou školu stavební v Praze, obor vodní hospodářství, dále Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor historie-francouzština. Po ukončení vojenské služby se odstěhoval do Kladna. Pracoval v muzeu POLDI-Spojené ocelárny, byl zaměstnán v marketingu a propagaci. Postupem času přešel do Strojíren Poldi a.s.. V devadesátých letech pracoval jako průvodce ve Francii. Autor se stal členem Klubu autorů literatury faktu, čestným členem The International Napoleonic Society, a také spolupracovníkem Projektu Austerlitz. Věnuje se regionální a vojenské historii, účastní se každoročně rekonstrukce bitvy u Slavkova, a překládá knihy z francouzštiny. Spisovatel největší pozornost věnuje období středověku, vládě císaře Napoleona Bonaparte, a dějinám Francie. Jiří Kovařík je autorem mnoha knih, například: Richard III. – Vrah, či oběť?, Napoleonovi jezdci, Slavkov 1805 – Napoleonův největší triumf, Sňatky se smrtí, Má krev patří Napoleonovi, Mušketýr – Život a doba hraběte

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku