Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


SUPERFREAKONOMICS skrytá ekonomie všeho

SUPERFREAKONOMICS  skrytá ekonomie všeho
Steven D. Levitt, Stephen J. Dubner
Rok vydání:2010
Vydavatelství:Dokořán
ISBN:978-80-7363-327-1
Stran:256
Skladem: na dotaz
Kategorie:Pyramidy,kameny, PŘÍRODA , energie
Historie, filozofie
Kód:007125
Podobné knihy:Kult stromů v zemích Koruny české
Dar odpuštění magické setkání s Donem Miguelem


Cena 449,00 Kč s 10% DPH



V Superfreakonomics se dozvíme odpovědi na zdánlivě výstřední až neslušné otázky typu "proč by si měli sebevražední atentátníci kupovat životní pojistky", "co mají společného hurikány s infarkty a úmrtími na dálnicích", "jaký vliv na kriminalitu má televize" nebo "proč odjet autem z pátečního večírku bývá méně nebezpečné než jít domů pěšky".
Ukazují, jak lze některé zásadní problémy světa včetně například globálního oteplování eliminovat bez vynaložení obrovských nákladů jednoduše tím, že se spolehneme na tvůrčí myšlení a inovační schopnosti lidí.
Autoři se v této knize nespokojují s originální aplikací mikroekonomicko-psychologické analýzy na řadu dalších aktuálních nebo nedávných jevů a událostí, ale míří dál.
Po čtyřech letech od vydání veleúspěšného titulu Freakonomics - Potrhlá ekonomie (česky vyšlo pod zavádějícím názvem Špekonomie) se ekonom Steven D. Levitt a žurnalista Stephen J. Dubner vrátili navazující knihou Superfreakonomics - Skrytá ekonomie všeho.
Skrytá ekonomie všeho. O globálním ochlazování, vlasteneckých prostitutkách a o tom, proč by si sebevražední atentátníci měli kupovat životní pojistku.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku