Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Přemyslovci budování českého státu

Přemyslovci budování českého státu
Petr Sommer (ed.), Dušan Třeštík (ed.), Josef Žemlička (ed.)
Rok vydání:2016
Vydavatelství:NLN
ISBN:978-80-7106-352-0
Stran:880
Skladem: na dotaz
Kategorie:Historie, filozofie
Náboženství a mytologie
Kód:006925


Cena 2 199,00 Kč s 10% DPH



Dosud nejucelenější pohled na vznik a působení knížecí a královské dynastie Přemyslovců v českých zemích od 9. století po její konec na počátku 14. století včetně historických okolností, které předznamenaly vznik českého státu.

Kniha dále obsahuje podrobnou a mnoha oborovou analýzu rozvoje českého státu i jeho pokračování bezprostředně po zániku zakladatelské dynastie. Zaznamenává rovněž symbolický význam Přemyslovců pro interpretaci českých dějin jako celku.

Kniha nabízí přehled o nových poznatcích věd o středověku shromážděných za uplynulých několik desetiletí v prostředí několika významných pracovišť Akademie věd České republiky i Karlovy univerzity.

Jedná se o mnohavrstevnou fresku minulosti zachycující českou a středoevropskou středověkou společnost tak, jak jsme ji dnes schopni rozumět. Text věnovaný velkému spektru jevů v časovém rozpětí od 8. století do začátku 14. století i významu interpretace doby vlády přemyslovské dynastie ve stoletích pozdějších poskytují mimořádně komplexní a bohatou informaci.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku