Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Hara zemský střed člověka

Hara    zemský střed člověka
Karlfried Dürckheim
Rok vydání:2002
Vydavatelství:Dobra
ISBN:80-86459-29-2
Stran:213
Skladem: na dotaz
Kategorie:Meditace, mystika
Náboženství a mytologie
Kód:006557


Cena 199,00 Kč s 10% DPH



Tato kniha předkládá zájemcům o meditační techniky, zazen a bojová umění důkladný popis cvičení, jež slouží k ukotvení ve fyzickém a psychickém centru osobnosti, které se japonsky označuje jako tandem nebo hara.

Výklad doplňuje texty japonských autorů a popisem meditačních technik.

Možná jste již někde zaslechli pojem být v hara, tj. ve svém středu, v těžišti. Co si pod tím ale představit? Jak se tomu naučit? A -- zde to máme, v knize se hovoří o nějakých cvičeních ldots

Věc však není tak jednoduchá jak se na první pohled zdá. Nejde totiž o nějaké cvičení ve stylu jógových ásan, ale o něco mnohem těžšího. Zjednodušeně řečeno, nejde o nacvičování nějaké fyzické polohy, ale o nacvičování celkového postoje, který sice vychází ze správného držení těla a správného dýchání, ale je současně doprovázen správným způsobem uvědomování si sama sebe. Pokud jste v hara, jste v rovnováze a jste nevykolejitelní v pravém i přeneseném slova smyslu.

Jako přirovnání, jak si představit tento stav, je dobrý příměr jezdce splynuvšího s koněm, kdy kůň se nechá dobrovolně bez násilí plně ovládat, protože též jezdec se naladil na jeho přirozenou vlnu.

Kniha vás povzbudí v hledání svého středu a při vážném zájmu nabídne nelehkou, ale schůdnou cestu k jeho nalezení.


Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku