Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Esoterické Čechy, Morava a Slezsko 7

Esoterické Čechy, Morava a Slezsko 7
Výprodej

Václav Vokolek, Jiří Kuchař
Rok vydání:2007
Vydavatelství:Eminent
Stran:175
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Historie, filozofie
Zeměpis, cestování
Kód:006509
Podobné knihy:BRNO zmizelá Morava 1.díl (město uvnitř hradeb)
Vznik Velkého Brna
Duše měst
Dějiny Evropy (rozšířené vydání)


Sleva 50% - z ceny 269,00 Kč s DPH
Nová cena 135,00 Kč s 10% DPH



Sochařská dílna v Kosmonosích přispěla k uměleckému obohacení celé oblasti a ve zdejší Psychiatrické léčebně bylo roku 1961 ukončeno několikaleté vyšetřování mariánského zjevení v Turzovce.
Rekatolizace podél Jizery se promítla do řady cenných barokních architektur, které přispěly ke zvýraznění duchovnosti tohoto zvláštního kraje.
Tohoto urozeného jezdce lákaly místní hluboké lesy a ve svém oblíbeném zámku v Benátkách nad Jizerou se zabýval milovanou astrologií a alchymií; uskutečnila se zde také setkání nejvýznamnějších esoteriků své doby.
Pojizeří k sobě připoutalo i císaře Rudolfa II. a Benátecko můžeme bez nadsázky označit za místo zasvěcenců.
Velice silně a tragicky se do této lokality vepsaly dějiny Jednoty bratrské a mladoboleslavský Karmel se na krátký čas stal střediskem českého protestantského humanismu.
Tajemný Mužský byl po staletí místem střídajících se kultů a není vyloučeno, že se jedná o jedno z významných předkřesťanských duchovních center.
V tomto kraji se nacházejí i jedny z nejstarších křesťanských odkazů - kamenné románské stavby - stejně jako zasuté vzpomínky na zdejší pohanství.
Keltské osídlení po sobě zanechalo řadu archeologických památek, ale skutečným překvapením je jeskyně v Plakánku, která byla jakousi sluneční svatyní; keltské stopy však najdeme i v místních pověstech.
Říkali jí Isara a pravděpodobně ji považovali za posvátnou řeku.
Esoterický pohled se vyznačuje nekonvečním obsahem, a proto se řada průvodců o esoterických Čechách liší od obvyklých turistických publikací. V sedmém díle řady výpravných průvodců putuje čtenář krajinou Keltů, kteří se usadili podél Jizery.
Esoterický znamená skrytý, vnitřní, tajný.
Průvodce skytými dějinami - netradiční průvodce zabývající se pověstmi, záhadami, nepříliš známými fakty a zajímavými historickými souvislostmi, doplněný desítkami barevných fotografií a ilustrací.
Mladoboleslavsko, Benátecko

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku