Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Tekuté slunce rostlinné oleje pro masáže, aromaterapii, kosmetiku a výživu (vyjde aktualizované vydání pod odlišným názvem)

Tekuté slunce rostlinné oleje pro masáže, aromaterapii, kosmetiku a výživu (vyjde aktualizované vydání pod odlišným názvem)
Jan Kusmirek
Rok vydání:2002
Vydavatelství:One Woman Press
ISBN:80-86356-41-8
Stran:213
Skladem: na dotaz
Kategorie:Aromaterapie, ajurvéda
Léčení nemocí, diagnostika, etikoterapie
Léčení přírodními prostředky, herbáře
Kód:006207
Podobné knihy:Velká kniha gemmoterapie


Cena 489,00 Kč s 10% DPH



Jan Kusmirek patří mezi přední průkopníky aromaterapie. Jeho aromaterapeutické směsi se používají v kosmetických, koupelových i aromaterapeutických přípravcích řady firem po celém světě.

Svou soukromou praxi rozvinul v poradenskou činnost, která rozvinula nové možnosti aromaterapie. Mezi kolegy je známý také díky svým aktivitám, zejména v legislativní oblasti, a napomáhal etablování a vymezování aromaterapie jako profese.

Je autorem mnoha textů o aromaterapii, jeho články, které vycházejí v četných odborných časopisech, seznamují čtenáře s nejnovějšími trendy a technickými vymoženostmi. Autor je nejen kvalifikovaným aromaterapeutem, ale i bylinářem a naturopatem, a předává dále nepřebernou škálu svých zkušeností z těchto oborů. V sedmdesátých letech se velmi zajímal o zahradnictví a zemědělství a vyzná se nejen v pěstování rostlin, ale má i praktické zkušenosti s technologiemi sušení, mletí a lisování. Jeho oddanost ekologickému zemědělství i zkušenosti s ním mu umožnily bezprostřední spolupráci s britskou Soil Association (Společnost pro rozvoj ekologického zemědělství), kde v rozhodujícím období působil coby manažer marketingu. Jedinečná kombinace zkušeností, od znalosti rostlin až po masáž, poskytla autorovi množství myšlenek a neopakovatelné chápání Přírody. Bravurně přednáší kosmetologům, lékařům, výrobcům parfémů i studentům aromaterapie. Miluje přírodu, zejména její vůně.
Přeložili Viola Lyčková, Oldřich Vyhnálek
Publikace je nezbytnou pomůckou pro všechny, kteří se zajímají o aromaterapii, masáže, přírodní kosmetiku a zdravý životní styl.
Autor hlásá heslo "co nejblíže Přírodě", ale zároveň upozorňuje, že tato "touha musí být podložena fakty, realitou a vzděláním". Tekuté slunce nám nabízí ověřená fakta, zkušenosti z praxe a vzdělání v oblasti aromaterapie, kosmetiky i výživy. Autor představuje rostlinné oleje z pohledu chemie, vysvětluje, jak způsob pěstování a zpracování rostlin ovlivňuje kvalitu oleje, který se získává ze semen či ořechů, a nakonec objasní, jak prospívají naší pokožce a zdraví obecně ve srovnání s minerálními oleji. Druhá polovina knihy nabízí podrobný popis 50 rostlinných olejů, jejich využití, způsob aplikace a vzájemné srovnání. Najdeme zde informace k olejům, které běžně používáme, například při vaření (slunečnicový, olivový), v masážních směsích (mandlový, meruňkový) a jako potravinové doplňky (pupalkový, brutnákový), ale také oleje u nás neznámé a exotické (z malinových jader, monoi, kukui, ze semen kiwi).
V podstatě se zhmotní ze sluneční záře, ze slunečního světla." Tento dar slunce a Přírody - rostlinu a její semena - můžeme využít k tomu, abychom zlepšili své zdraví a udrželi si zdravou a krásnou pleť. Rostlinné oleje se v západních zemích používají ve velkém od 70. let 20. století. Dostaly se do módy s nástupem zájmu o zdravý životní styl a zdravou stravu. Studie a výzkumy totiž ukázaly, že v olejích z různých semen a ořechů se skrývá pravé bohatství, například nenasycené mastné kyseliny, vitamíny, lecitin a fytosteroly, které mají dobrý vliv na naše zdraví nejen jako prevence civilizačních chorob, ale i jako součást jejich léčby. Otázkou však je, zda levný stolní olej ze supermarketu skutečně má všechny výše zmiňované blahodárné účinky.
Autor knihy, přední britský aromaterapeut Jan Kusmirek, ve své knize o rostlinných olejích píše: "Je důležité, abychom si uvědomili, že rostlina je utvořena ze světla.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku