Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Archetyp otce

Archetyp otce
Vladislav Šolc
Rok vydání:2009
Vydavatelství:Triton
ISBN:978-80-7387-281-6
Stran:200
Skladem: na dotaz
Kategorie:Manželství, vztahy, sexualita
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:005621
Podobné knihy:Rodinné konstelace tok lásky
Manželská a párová terapie
Miluj mě ironicky
Vražda duše incest a jeho terapie
Peníze a manželství


Sleva 7% - z ceny 248,00 Kč s DPH
Nová cena 231,00 Kč s 10% DPH



Jak sám autor říká, jeho dílo nabízí "pohled na život za…", rozumí se "za jeho každodenní i vědeckou empirií", a ukazuje, že v lidské psýché je svým způsobem obsažen celý vesmír.
Při četbě této knihy ucítíte průvan, který unáší vaši mysl k tajemným "stříbrným světům" transcendentna, ale i k pečlivě zamykaným sklepením současné reality, kde se odehrávají dramata také na úrovni "kulturního kolektivního nevědomí" celých národů.
Má smysl pro metafyziku jako takovou, když se kolektivní nevědomí promítá do "epizod antických bohů", ale dokáže otevřít i archaické pozadí takového fenoménu, jakým je oblíbený seriál Simpsonovi.
Současně ukazuje, že analytická psychologie zabírá nejen tradiční mýtická témata související s ezoterní dimenzí lidského bytí, nejen archetypy promítnuté do prastarých mýtů, ale i archetypy přítomnosti, uplatňující se například v nedávných amerických prezidentských volbách.
Autor tvořivě uplatňuje principy metody a teorie analytické psychologie nejen jako zkušený badatel, ale i jako nadaný esejista, který je s to přesně v pravou chvíli dosadit za abstraktní výklad ještě ilustrující živou metaforu.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku