Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Duchovní věda a zdraví člověka - první lékařský kurs

Duchovní věda a zdraví člověka - první lékařský kurs
Rudolf Steiner
Rok vydání:2002
Vydavatelství:Fabula
Stran:353
Skladem: na dotaz
Kategorie:Antroposofie
Léčení nemocí, diagnostika, etikoterapie
Léčení přírodními prostředky, herbáře
Kód:005436


Cena 280,00 Kč s 10% DPH



Soubor dvaceti přednášek, ve kterých autor nastiňuje vývoj lékařství v souvislosti s vývojem lidského vědomí v dějinách lidstva.

Kniha, která obsahuje cyklus dva­ce­ti před­ná­šek, je také na­zý­vá­na „prv­ním lékařským kur­zem“, kte­rý Rudolf Stei­ner přednesl lé­ka­řům a me­di­kům. Je zde uve­de­ný vývoj lé­kař­ství v souvislosti s vývojem lid­ské­ho vě­do­mí, ob­rov­ský vý­znam po­la­ri­ty a troj­člen­nos­ti lid­ské­ho organizmu, pro­ti­klad hor­ní­ho a dolního člo­vě­ka, ale také mož­nos­ti po­u­ži­tí ně­kte­rých rost­lin v terapii, pr­vot­ní pří­či­ny ne­mo­cí, vý­znam kos­mic­kých sil na zdra­ví a nemoc, vý­znam muž­ské­ho a žen­ské­ho po­hla­ví a uve­de­no mno­ho kon­krét­ních příkladů.

- Význam mužského a ženského pohlaví - Protiklad horního a dolního pólu člověka - Homeopatie a alopatie - Význam vnitřní aktivity - Činnost já a zevní aplikace látek - Človek centrální a periferní - Soudnost a jasnozření - Prvotní příčiny nemocí - Význam kosmických sil - Duševní nemoci - Záněty a nádory

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku