Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Kabala praktická kabala, kabala a magie, invokace

Kabala praktická kabala, kabala a magie, invokace
Papus (Gérard Encausse)
Rok vydání:2001
Vydavatelství:Volvox Globator
ISBN:80-7207-586-1
Stran:259
Skladem: na dotaz
Kategorie:Magie, šamanismus, kabala
Meditace, mystika
Náboženství a mytologie
Kód:005105
Podobné knihy:Praktická magie
Lexikon ezoteriky
Zóhar svatá kniha kabaly
Čtenáři nekonečna


Cena 399,00 Kč s 10% DPH



Papusova kniha o kabale.

Tato kniha je přepracováním původního díla francouzských badatelů.

Kabala je soubor vnitřních mystických nauk, vztahujících se k židovské náboženské tradici a představuje řadu literárních děl, vzniklých ve starší i novější době.

Lze ji označit za jednu z nejlepších prací v této oblasti a bude zajímat nejen toho, kdo se zabývá duchovním životem semitského národa, ale také historiky a filosofy.
Pražský znalec kabaly, prof. Julius N estler (t 1936), který přeložil Papusovu knihu o kabale do němčiny, zanechal ve své pozůstalosti také fragment českého překladu tohoto díla. Svědčí to nejen o hodnotě to­ hoto díla, ale i o zájmu a oblibě, kterým se toto dílo těšilo v kruzích českých univerzalistů, k nimž příslušel i Nestler. V množství literatury o kabale, kterou můžeme nalézt na současném knižním trhu, hraje Pa­ pusova kniha o kabale významnou a výraznou roli svým, jak již bylo uvedeno, skvělým zpracováním daného tématu. Odhaluje krok za kro­ kem doktrinu jednoho z nejhlubších esoterních systémů a uvádí čtenáře do vzrušujícího pletiva netušených souvislostí světového řádu
Papus, který se zabýval především praktickou magií, podal v tomto díle velmi informativní a didakticky zdařilý úvod do studia kabaly. Z prací významných kabalistů druhé poloviny 19. století sestavil meto­ dicky velmi promyšlený přehled základních témat kabaly, kterému dal průvodní rámec a doplnil jej vybranými texty z významných kabalis­ tických klasických děl.
Kniha byla základním pramenem ke studiu kabaly pro všechny zájemce o tento druh okultního esoterismu na začátku našeho století, ale neztratila svou hodnotu ani v součas­ nosti, jak o tom svědčí její další a další francouzská vydání i překlady do angličtiny a němčiny, které stále vycházejí. Dílo vysoce hodnotili i významní čeští kabalisté z počátku našeho století, O. Griese, O. Eliáš a F. Kabelák.

Významný a všestranný francouzský okultista Papus, vlastním jménem Gérard Encausse (1865-1916), spoluzakladatel kabalistického řádu Rů­žového kříže (1888 -Rose-Croix-Cabbalistique), vydal poprvé v Paříži r. 1891 dílo o kabale, které má nyní čtenář k dispozici podle jeho roz­šířené verze z pozdějšího vydání.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku