Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Průvodce čínskou medicínou

Průvodce čínskou medicínou

Voda
12. KAPITOLA
Kov
II. KAPITOLA
Země
10. KAPITOLA
Oheň
9. KAPITOLA
Dřevo ¨
8. KAPITOLA
Kdo jsem: archetypy podle pěti prvků - dřevo, oheň, země, kov a voda II
7. KAPITOLA
Typy
Teorie pěti prvků: proměny ve vývojových stadiích .
6. KAPITOLA
Diagnóza -dekódování vzorců: lékař jako detektiv a umělec .
5. KAPITOLA
Cykly kruhů: Teorie relativity jin -jang .
4. KAPITOLA
Filozofie na východě: lékař jako zahradník .
3. KAPITOLA
Filozofie na Západě: lékař jako mechanik .
2. KAPITOLA
Naše cesta na východ: zkoumání neznámého území .
I. KAPITOLA
TEORIE
Obsah:
"Pohyb myšlenek je jiný než pohyb zboží. Zboží může být přepravováno z jedné oblasti do druhé různými dopravními prostředky, aniž by samo prodělalo nějakou změ­nu. Myšlenky se však předávají hlavou, a proto podléhají změnám. Což může být při­jata, asimilována a předána dále cizí idea, aniž by byla ovlivněna specifickou situací, s níž přijde do styku?....
Po tisíciletí jejími technikami pracovaly a její teorie rozvíjely tisíce lékařů. Udržela se svou adaptabilitou k měnícím se podmínkám a nadále se bude rozvíjet odlišně v jednotlivých zemích a oblastech podle společenských požadavků a vžitých morálních soustav. Paul Unschuld to vyklá­ dá v knize "Lékařství v Číně: historie myšlení" takto:
V průběhu dlouholeté historie ovlivňovali čínskou medicínu četné myšlenkové ško­ ly a různé metody. Nikdy to nebyla monolitní soustava.
Chceme proto vyložit, co rozumíme pod čínskou medicínou -jak uvažuje, jak funguje a co dokáže.
Hluboce na ně zapůsobila a přáli si být informováni. Měli zájem se dozvědět co nejvíc, a proto jsme se rozhodli napsat tuto knihu. I když na toto téma existuje řada publikací, žádná neposkytuje nezasvěceným obsáhlý a srozumitelný přehled.
Tito lidé a řada dalších, obdobně postižených, se zamýšleli nad úspěšnou léčbou akupunkturou a bylinkami.
Další pacientkou byla osmadvacetiletá Suzanne, která po třech potratech a dvou gynekologických operacích nemohla přijít do jiného stavu. Otěhot­něla po osmi měsících léčby a porodila zdravou dceru, které je dnes přes patnáct let.
Esther, sedmdesátiletá ošetřovatelka v důchodu, měla těžkou arthritidu. Po roce naší léčby se zbavila bolestí, funkce jejích kloubů a končetin se obnovila a patnáct let neměla recidivu.
Po dvou měsících léčby akupunkturou, léčivými bylinami a dietou z něho vyšla spousta žlučníkových kamenů a sonogram potvrdil, že chirurgický zákrok již není nutný.
Jeden z nich byl šestačtyřicetiletý biochemik, který trpěl nesnesitelnými bolestmi břicha, diagnostikovanými jeho lékařem jako žluční­kové kameny. I když na čínskou medicínu pohlížel skepticky, vyhlídkou na operaci byl vyděšen mnohem více.
Efrem a já jsme se začali zabývat akupunkturou krátce nato, v roce 1973. Od té doby jsme její aplikací léčili tisíce Američanů.
V reportá­žích, které se objevily na prvních stránkách amerických novin, psal: "Nahlédl jsem do minulosti, a ono to funguje !" Od tohoto okamžiku se akupunktura začlenila do hlavního proudu amerického vědomí.
Roku 1971, rok před tím, než se zvedla bambusová opona, onemocněl při své práci v Číně dopisovatel listu New York Times, James Reston. Po operaci slepého střeva byl kvůli pooperačním bolestem ošetřován akupunkturou.
Američané se však o nich dověděli teprve před dvaceti lety.
VÍCE NEŽ TŘIADVACET STOLETÍ SLOUŽILY AKUPUNKTURNÍ JEHLY A ŽENŠEN zdraví jedné čtvrtiny obyvatelstva Země;

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku