Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


O mužích

O mužích
Osho Rajneesh
Rok vydání:2008
Vydavatelství:Eugenika
ISBN:978-80-8100-027-0
Stran:248
Skladem: na dotaz
Kategorie:Astrologie, numerologie, horosko
Manželství, vztahy, sexualita
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:004244
Podobné knihy:Jak vychovávat muže podle znamení


Sleva 10% - z ceny 298,00 Kč s DPH
Nová cena 268,00 Kč s 10% DPH



"Nového muže si představuji jako rebela, muže, jenž hledá své pravé Já, svou pravou tvář. Muž, který je připraven odhodit všechny masky, všechnu okázalost a přetvářku a ukázat světu, kdo skutečně je. Nezáleží na tom, zda je milovaný nebo odmítaný, respektovaný, vážený nebo nerespektovaný, oslavovaný nebo pronásledovaný; protože být sám sebou je v životě největší požehnání. I když budete pronásledováni, budete nesmírně spokojeni. Budete muž pravdy, upřímný muž, jenž zná lásku a soucit a chápe, že lidé jsou neteční, nevědomí a že duchovně spí."
Muž je však formován tak, aby popřel a odmítl svou vnitřní ženskou část, a to se odráží v potlačení ženského prvku ve vnějším světě. Dokud muž nezačne objevovat svou vlastní vnitřní ženu, bude zaneprázdněn frustrujícím hledáním ženských kvalit v ženě venku. Potřebuje se znovu spojit se svou ženskou částí, aby byl zdravý, celistvý a vnitřně úplný.
Nikdo opravdu není pouze Adam a nikdo není pouze Eva: jsme Adam i Eva. Pochopení této záležitosti je velmi důležité."
"Aby muž pochopiL sám sebe, musí přemýšlet novým způsobem," řekl Osho. "Základem musí být hluboké vstřebání a zažití toho, že "žádný muž není pouze muž a žádná žena není pouze žena; každý muž je nejen muž, ale také žena, a také každá žena je žena i muž. Adam obsahoval Evu a Eva obsahovala Adama.
Pokud se nepřestaneme chovat jako roboti a fungovat automaticky a neuvědoměle a nezačneme žít svůj život v sebelásce, s uvědoměním a hlubokou úctou ke své skutečné podstatě, pak už možná neexistuje šance, jak by náš svět mohl uniknout celosvětové sebevraždě.
Dnešní muž je v hluboké krizi. Z pohledu hrozící globální krize naší planety na prahu třetího tisíciletí vyvstává otázka: "Co teď, Adame?" Hranice růstu byly dosaženy, víra vneomezený vědecký a společenský pokrok byla velmi otřesena. Všechny vnější revoluce neuspěly a nadešel čas vnitřní revoluce.
Prvním krokem je rozpoznání transformující síly meditace a vědomí toho, že se z vás stává celkem, zralý jedinec. Meditace je katalyzátor, jenž potřebuje podnět a urychluje průběh vnitřního růstu. Meditace z nás vytváří jednotný celek a zajišťuje rovnováhu mezi naší mužskou a ženskou částí. Učí nás žít a užívat si svého života v jeho mnohorozměrnosti - v blahodárné rovnováze těla, mysli a duše, fyzického i duševního, vnějšího i vnitřního světa.
Způsob, kterým ho společnost vychovává, mu umrtvuje tělo, otupuje mu smysly a způsobuje, že je lhostejný a netečný. Ztrácí přístup ke svým vlastním vrozeným ženským kvalitám - citlivosti, laskavosti, lásce a intuici - a soustřeďuje se na rozum, což ho učiní výkonným robotem.
Takto je odvrácen od své skutečné podstaty, svého pravého bytí, a ztrácí bezdůvodnou radost, dětskou nevinnost a hravou tvořivost. Je odříznut od svého tvořivého potenciálu, své schopnosti milovat, svého smíchu, své touhy po životě.
Již jako malé dítě se naučí přijmout cíle a hodnoty svých rodičů, učitelů, kněží a politiků, přejímá všechno tyto zájmy bez jakýchkoli dotazů.
Každý muž je od svého raného dětství formován tak, aby v tomto soutěživém světě orientovaném na výkon přežil a zapojil se do ctižádostivého boje o peníze, úspěch, slávu, moc, úctyhodnost a společenské postavení.
technologii, matematice a ekonomice - nebo jako poezie - v umění, hudbě, kráse a lásce.
Život se dá žít dvěma způsoby: buď prostřednictvím výpočtů - ve vědě,
Kněží a politici způsobili, že muž je velmi rozpolcen. Vytvořili obviňujícího se muže, jenž se odcizil sám sobě a neustále vnitřně bojuje, což ovlivňuje všechny oblasti jeho života. Je to boj mezi tělem a duší, hmotou a duchem, materialismem a spiritualismem, vědou a náboženstvím, mužem a ženou, Západem a Východem.
Nejen ženy, ale také muži totiž potřebují velké osvobození - osvobození od minulosti, od otroctví popírajícího hodnotu života a od společenského podmiňování, které bylo tisíce let vnucováno mužům všemi náboženstvími.
Muži ještě nebyli osvobozeni.
Úryvek z knihy:
Budete mužem pravdy, upřímným mužem, jenž zná lásku a soucit a chápe, že lidé jsou neteční a duchovně spící.
Nového muže si předsatvuji jako rebela, jako muže, jenž hledá své pravé já, svou pravou tvář. Muže, který je připraven odhodit všechny masky, všechnu okázalost a přetvářku a ukázat světu, kým skutečně je. Nezáleží na tom, zda je milovaný nebo odmítaný, respektovaný, vážený nebo nerespektovaný, oslavovaný nebo pronásledovaný; protože být sám sebou je největší požehnání v životě. I když budete pronásledováni, budete nesmírně spokojeni.
Autor ve své monotematicky zaměřené knize používá různé archetypy (Adam, Robot, Žebrák, Milenec, Politik, Hazardér a Tvůrce), aby vysvětlil, jak muži fungují a jak mohou dospět k osvobození a k plnohodnotnému a naplněnému životu.
Kniha představující mužské archetypy a jejich vysvětlení v reálném světě

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku