Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Pataňdžaliho jógasútra

Pataňdžaliho jógasútra
Květoslav Minařík
Rok vydání:1998
Vydavatelství:Canopus
ISBN:80-85202-25-5
Stran:175
Skladem: na dotaz
Kategorie:Jóga
Meditace, mystika
Kód:004180


Sleva 7% - z ceny 180,00 Kč s DPH
Nová cena 167,00 Kč s 10% DPH




A tak tedy nepodporuji budovu mystické filozofie, nýbrž praxe. Každý jedinec jí může použít pro své dobro a po osobních zkušenostech i pro dobro druhých.
Spíš bych tím podpořil rozvoj a doplňování mysteriozních konstrukcí, které kolo karmy ani nezastavuje, ani neurychluje jeho chod, ani jej nezpomaluje.
Podávám tedy čtenáři příručku o józe, ale nechci jej odvracet od úkolu vnitřního vývoje mystickým vysvětlováním. Jsem přesvědčen, že takové vysvětlování nemá smysl, protože mu nepomáhá na cestě mystické proměny.
Předmluva:
Výroky o mystických cvičeních, Krijájóga, O silách, Svoboda. Smysl těchto prastarých aforismů Květoslav Minařík vysvětluje čtenáři dnešní doby na základě vlastního poznání. Jako podklad si vybral překlad ze sanskrtu od německého učence J. W. Hauera, který pokládal za nejsrozumitelnější.
Je zpracována do dvou set stručných aforismů ve čtyřech kapitolách:
"Otci jógy" Pataňdžalimu bývá připisována nejstarší klasická učebnice jógy z doby asi 200 let př. Kr., zvaná "Jógasútra".
Knížka drobnějšího rozsahu z řady Drahokamy obsahuje pasáže nejstarší klasické učebnice jógy od "otce jógy" Pataňdžaliho s vysvětlujícím komentářem K. Minaříka.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku