Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Malý mystický slovník naučný

Malý mystický slovník naučný
Květoslav Minařík
Rok vydání:1995
Vydavatelství:Canopus
ISBN:80-85202-06-9
Stran:510
Skladem: na dotaz
Kategorie:Jóga
Meditace, mystika
Kód:004172
Podobné knihy:Umění meditovat
108 meditací, jógových rad, postřehů a pokynů pro pokročilé
Beseda bohů - Psychologie skutečnosti
Vše o meditaci
Světlo meditace učení kundaliní-mahájógy (ve slevě jediný výtisk !)


Cena 330,00 Kč s 10% DPH


Domnívám se, že jsem tímto slovníkem vyčerpal soubor teoretických pomůcek pro mystickou cestu, a nyní mohu čtenáři jenom přát, aby jich používal ke správné korektuře v názorech a postupu k svému vlastnímu dobru i k dobru těch, které svým jednáním nezbytně ovlivňuje.
Termíny pro tento slovník jsem vybíral čistě náhodně, ovšem se zřetelem na to, aby v sobě zahrnoval především fyziku a psychologii, pokud jejich speciální výrazy mají vztah k mystice.
Po napsání několika děl o mystice jsem uvažoval o tom, že by bylo nejlépe doplnit je slovníkem. Především proto, že by čtenář mohl některým termínům v knihách užitým rozumět jinak, než byly myšleny; dále proto, že slovník může obsahovat další poučky k doplnění mystické teorie, potřebné pro mystickou praxi.
Přemluva k dílu:
To vše vysvětleno ze zorného úhlu mistra mystiky, praktika, který všechny návody sám vyzkoušel.
Základní pojmy jógické praxe různých jóg, postupy jejich realizace a problémy, na něž narážejí lidé, snažící se žít podle duchovních mravních zásad, a ještě mnohé jiné.
Tematický záběr 1800 hesel je nesmírně široký: styčné body mezi psychologií, fyziologií, neurologií, fyzikou a mystickou praxí; křesťanství, buddhismus a další orientální náboženské i filozofické směry, tibetská mystika a různé evropské filozofie; astrologie.
Vysvětluje základní pojmy duchovních nauk a jejich vztahy k ostatním vědám.
Malý mystický slovník naučný původně zamýšlený jako soubor vysvětlivek k vlastním pracím o mystice se Květoslavu Minaříkovi pod rukama rozrostl v populárně vědecké dílo přístupné každému zájemci o duchovní nauky.
Čtivé dílo vysvětluje 1800 základních pojmů duchovních nauk a jejich vztahy k ostatním vědám z pohledu mistra mystika, praktika, který všechny návody sám vyzkoušel. Obsahuje rejstřík hesel.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku