Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Světlo géniů

Světlo géniů
Květoslav Minařík
Rok vydání:1991
Vydavatelství:Canopus
ISBN:80-85202-10-7
Stran:180
Skladem: na dotaz
Kategorie:Jóga
Meditace, mystika
Kód:004169
Podobné knihy:Umění meditovat
108 meditací, jógových rad, postřehů a pokynů pro pokročilé
Beseda bohů - Psychologie skutečnosti
Vše o meditaci
Světlo meditace učení kundaliní-mahájógy (ve slevě jediný výtisk !)


Sleva 7% - z ceny 158,00 Kč s DPH
Nová cena 147,00 Kč s 10% DPH



Vede jej životem a zdokonaluje jeho bytost jako celek; nezabývá se jen fyzickou, mravní nebo mentální složkou, ale harmonicky je rozvíjí všechny najednou. Z velkých světových duchovních směrů má jeho nauka nejblíže k mahájánskému buddhismu.V každé ze svých knih vysvětluje Květoslav Minařík duchovní nauky z jiného aspektu, aby je tak lépe zpřístupnil širokým vrstvám čtenářů.
Český mystik (1908-1974), který v mládí do nejhlubších podrobností poznal a sám na sobě uskutečnil nejvyšší duchovní a mystické ideály Východu, aniž přitom ztratil kontakt s občanským životem. Své zkušenosti potom formuloval jako originální, z knih nevyčtenou duchovní nauku, jež vychází z psychologie a způsobu myšlení současného Evropana.
Květoslav Minařík
Měl by však pochopit, že hledané zevní štěstí může pocházet jen z vnitřní harmonie, která zlepšuje podmínky soužití všech lidských bytostí. Ale k tomu je třeba, aby svůj životní názor přetvořil.
Z přesvědčení o domnělé nezávislosti jedinců vzniká sobectví a všechna bída, jež provází život lidských bytostí. Tísněn touto bídou, domnívá se člověk, že musí zápasit o zachování své existence. Bojuje proto se svými bližními a nepomyslí na to, že jeho čas a život jsou osudem přesně vyměřeny a že je žádným způsobem nelze prodloužit ani o hodinu.
Duchovní život si nesmíme představovat jako životní styl, který není ve vztahu k prostému způsobu života. Naopak ho musíme chápat jako proměněný prostý běžný život. Pouze prostě žitý běžný život může být živnou půdou života vyššího. Ale plod tohoto vyššího života vzejde jenom tehdy, když zasejeme semeno, jímž je ušlechtilá mravnost.
Výňatek z knihy:
Proč být jóginem: důvody, které člověka vedou k tomu, aby se jóginem stal.
Mystické stavy: stigmatizace, křty, znovuzrození, tzv. vnitřní hlas, Práh smrti; co k nim vede, jak je hodnotit.
Soustředění s kvalitami: pokyny jak kvalitativně ovlivnit psychickou přirozenost soustřeďováním, jež se opírá o určité ideje.
Soustředění jako psychický nástroj jógy.
Mravní předpoklady mystického vývoje.
zpětný vliv činů, myšlenek a pocitů na vlastní osudy, vysvětlený z psychologického a fyzikálního hlediska.
Karma:
Proč jsou osobní osudy tak rozdílné?
Jaké jsou předpoklady úspěchu v mystickém poznání?
Pojem mystiky:
Jeden z mnoha autorových svazků, který v edici Přímá stezka pojednává v 7 kapitolách o praktické józe (mystika, karma, předpoklady mystického vývoje, soustředění, mystické stavy, proč být jogínem).

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku