Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Životopis jogína - svědectví o životech hinduistických světců

Životopis jogína  - svědectví o životech hinduistických světců
Paramhansa Jógánanda
Rok vydání:2018
Vydavatelství:Aquamarin, Fontána
ISBN:978-80-86259-09
Stran:416
Skladem: na dotaz
Kategorie:Jóga
Náboženství a mytologie
Kód:004078
Podobné knihy:Spanda Gíta
Jak zažít Boha zážitky nevěřících
Jóga a bible Surat Šabd jóga
Životopis jogína 2 - Paramhansa Jógánanda


Sleva 11% - z ceny 388,00 Kč s DPH
Nová cena 345,00 Kč s 10% DPH


Další obrázky



Jde o Jógánandovu autobiografii, která přináší autentickou zprávu pravého hinduistického jógína o nezvyklých schopnostech a o obrazech jeho duchovního pozadí pro západní čtenáře.

Předčí podobné popisy jiných autorů.

Jde poprvé co autentický hinduistický jógin sepsal příběh svého života pro západní čtenáře.

Jógánanda v něm vylíčil se živými podrobnostmi řadu let svého duchovního výcviku u mistra podobného Kristovi, Šrí Juktéšvara z bengálského Šrírámpuru, a odhalil fascinující a málo známou etapu moderní Indie.

Jemné, ale pevné zákony, na jejichž základě konají jógini zázraky a dosahují sebeovládnutí, jsou tu vyloženy s vědeckou jasností.

Najdete tu barvité kapitoly o autorově návštěvě u Mahátmy Gándhího, Sira Džagadíščandry Bosého a Rabíndranátha Th ákura.

Část pojednávající o Jógánandových zkušenostech ze Západu zahrnuje kapitolu o jeho velkém příteli Lutheru Burbankovi i zprávu o autorově pouti v roce 1935 do Bavorska k setkání s Terezou Neumannovou, úžasnou stigmatizovanou katoličkou.

Po založení střední školy s jógickým výcvikem v Ráňčí v Indii přijel Jógánanda v roce 1920 do Ameriky jako indický delegát na Mezinárodní kongres náboženských liberálů.

Hodně přednášel po Spojených státech a v cizině a je zakladatelem Ústavu jógy v kalifornském Encinitas. Jógánanda je absolventem Kalkatské univerzity; píše nejen s nezapomenutelnou upřímností, ale i s břitkým vtipem.

Kniha, která se během půlstoletí stala vůbec nejčtenější knihou o indické duchovní kultuře. Její kouzlo a síla vyplynuly především z toho, že ji nenapsal žádný senzacechtivý novinář či kritický badatel, ale jeden z vůbec největších indických mistrů duchovního století.

Thomas Mann, nositel Nobelovy ceny: "Tento obnovený kontakt s jogínskou oblastí, její mentální nadřazenosti nad materiální realitou a její duchovní kýzní byl pro mne veice poučný a jsem vám vděčný za to, že jste poskytl vhled do tohoto fascinujícího světa." Překlad: Dr. Dušan Zbavitel.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku