Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Za obchodem kolem světa

Za obchodem kolem světa


Vychází jako příspěvek k úsilí o rehabilitaci československého průmyslníka. Reprint původního vydání z roku 1937 doplněný doslovem má 272 stran textu a 64 stran fotografických příloh
Dodatečné informace:
(Edita Baťová de Oliveira a její syn Nelson Bata de Oliveira)
PLOUT JE NUTNO - ŽÍT NIKOLIV
Žil a zemřel tak, jak ho Fernando Pessoa vylíčil:
Jan Baťa se bohužel nedožil toho, aby uzřel svoje jméno zapsané na čestné stránce českých dějin, ani svou památku a příklady znovu vybudované v celé své velikosti, ale plul do poslední chvíle za svým snem o velikosti a rozvoji pro svoje spolupracovníky a pro svoje dílo.
Ale jako ty hrdinné plavce, o kterých básník Fernando Pessoa píše ve své básni, dějiny ho dříve nebo později ospravedlní.
Mnoho lidí zná pravdu o Janu Baťovi, ale málo z nich se dostatečně snaží, aby se jeho památce znovu dostalo místa, které jí po právu patří v českých dějinách.
A i když se to bude podobat ješitnosti, protože jsem jeho dcera, podložená pravda je, že osobní legenda Jana Bati jako českého hrdiny by měla být podrobně vylíčena, aby živila sny o rozvoji a pokroku mateřské vlasti a jejích dětí.
Je to zločin spáchaný na dnešní a příštích generacích.
... Každý a kterýkoliv národ musí mít svoje hrdiny a své legendy. Jsou důležité, protože vytvářejí charakter národa, odvážného ducha jeho občanů a pevnou vůli jeho lidu. Naše malá zem, ještě zmenšená okleštěním a rozdělením po komunismu - a to, chvála Bohu, můj otec už nemusel poznat, protože jeho sen počítal nejen s Českou republikou, ale také se Slovenskem, naše zem si nemůže dovolit zapomenout na svoje hrdiny a na své legendy
(Fernando Pessoa)
Mystérium našeho plemene.
Tak se ve mně proměnilo
a přispět k cestě lidského rodu.
neosobní záměr zvelebit vlast
v odvážnou esenci své krve
Stále více vkládám
Stále více na to myslím.
Unikátní svědectví o Baťově letecké obchodní cestě kolem světa 6.1 až 1.5.1937.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku