Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Setkání s tajemnem

Setkání s tajemnem


Téměř každý z nás se alespoň jednou setkal s něčím neobvyklým a záhadným Někteří lidé zahlédli přízraky a sledovali podivné úkazy. Jiní byli ve snu varováni před nadcházející tragédii, dokázali věštit budoucnost nebo pouhou myšlenkou navázali spojení se svými bližními. Do mnoha osudů zasáhly neznámé síly; ničily je kletby a nevysvětlitelná šňůra neštěstí, jiné zázračně ochránila tajemná moc.

Setkání s tajemnem je výběrem nejprůkaznějších z několika tisíc případů, které autor shromáždil ve svém archivu. Vznikla zásluhou těch, kteří se nebáli přiznat, že se setkali s něčím, co sice nejsme schopni pochopit, ale co přesto nemůžeme popřít a přehlížet. Jejich svědecké výpovědi dokazují, že nejen svět okolo nás, ale především my sami v sobě skrýváme četná nerozluštěná tajemství.

Po exhumaci a pitvě se skutečně tato slova potvrdila a vrah byl nalezen a odsouzen. Muž z lodi byl Max Major Locatelli, jeden z nejlepších jasnovidců Evropy. Mimo jiné předpověděl smrt Sta­lina, Gándhího a Jiřího VI. a také asi dvacet tisíc drobných událostí pro své klienty. Jeho jasnozřivost mu dokonce za­chránila život. Bylo to v Ciampinu v roce 1947. Locatelli na to vzpomíná: "Chtěl jsem tenkrát letět do Maroka navštívit své tři přátele, opatřil jsem si proto letenku do malého dvoumotorového letadla. Náhle však - to už jsem seděl v kabině - se mi udělaly mžitky před očima a před sebou jsem zahlédl veliký čer­ný vůz, v němž se zoufale zmítala těla loutek. Kolem všeho šlehaly do výše obrovské plameny. Okamžitě jsem opustil le­tadlo, které za několik minut po startu explodovalo."
Na projížďce na moři poblíž Janova se mladá žena dopro­vázená starší paní ve smutku setkala s mužem v šedém oble­ku, zřejmě svým dobrým známým. Po pozdravu mu předsta­vila svou přítelkyni a dodala: "Anin manžel nedávno zemřel na infarkt" Muž upřel na neznámou vdovu pohled a po chvilce mlčení pravil: "Paní, dejte tělo svého manžela vykopat a ohledat. Zjistíte, že nezemřel na infarkt, ale byl otráven."
Policie pátrala po tomto záhadném domku a tentokrát jej našla. Potápěči prohledali kanál, ovšem bez výsledku. Vyšet­řovatel chtěl usvědčit jasnovidce z omylu alespoň v datu nálezu mrtvoly, a tak prohlásil: "Má-li se tu tělo objevit v úterý ráno, musí teď být někde dál proti toku, protože proti proudu pla­vat nemůže. Budeme tam hledat a nasadíme potápěče. Na­jdeme pozůstatky dřív než v úterý a znemožníme, aby se do­staly na místo, které určil Croiset" Potápěči prohledávali kanál po celý víkend i v pondělí bez­úspěšně. V úterý ráno se tělo tiše vynořilo z vody před dom­kem se špičatou střechou.
O něco později chtěl jeden z policejních komisařů dokázat, že ani proslulý Croiset není neomylný. Případ začínal podob­ně. Policisté marně pátrali po ztraceném dítěti. Byl pátek a Croi­set řekl: "Vidím určitou krajinu na břehu kanálu," Poté přes­ně popsal malý úzký domek se značně špičatou střechou a je­ho bezprostřední okolí. "Počkejte ale," dodal Croiset, "nevím, kde je teď tělo dítěte. Dítě se utopilo. Nevím o něm nic a ne­mohu vám nic říct. Na místě, které jsem vám popsal, je na­jdete v úterý ráno, jak plave po vodě právě před domkem se špičatou střechou."
Policisté s nákresem v ruce pátrali po městě bezúspěšně. Ka­nálů je v Amsterodamu opravdu spousta. Teprve když nákres zveřejnily noviny, bylo místo objeveno na základě hlášení ob­čanů. Bylo tam opravdu všechno, věž v pozadí, most, bedna, zámek, a dokonce souhlasila i značka zámku, kterou Croiset také uvedl. Mrtvé dítě se skutečně na udaném místě našlo. Kres­ba a policejní fotografie z místa nálezu jsou naprosto totožné.
Croiset se ovšem nejčastěji zabýval pátráním po pohřešovaných dětech. Údajně byl úspěšný ve více než 400 případech, i když někdy šlo již jen o nález mrtvolky. Časopis Re­vue technique de la police uveřejnil důkazy o několika Croisetových zásazích. Na podzim roku 1964 se v Amsterodamu ztratilo dítě. Policie byla bezradná. Komisař si vyžádal pomoc jasnovidce. Croiset okamžitě odpověděl: "Vidím toto: Kanál s mostem, na levé straně jsou domy a věž. Na nábřeží je níz­ká bedna plná písku. Bednu uzavírá víko. Toto víko má visací zámek. Dítě se utopilo. Jeho mrtvola je v kanálu tam, kde ho protíná přímka spojující bednu s pískem a věž. Počkejte. Všech­no vám to nakreslím."
V říjnu roku 1965 se u Antverp potopila rýnská loď Wilhelma Jansena. Zjistit, kde má trhlinu, bylo nemožné. Majitel ztroskotaného plavidla požádal o pomoc tehdy sedmapadesátiletého holandského jasnovidce Gérarda Croiseta. Ten byl zrovna v Utrechtu. Po chvilce soustředění telefonicky označil s přesností 30 cm místo ve dně lodi, kde pak potápěč díru sku­tečně našel.
Na sklonku padesátých let byly čtyři tisíce posluchačů hou­slového koncertu v Rio de Janeiru svědky zajímavého úkazu. Italský houslista Mario Muselli se náhle projevil jako věštec. Třikrát nasadil smyčec, zaváhal a pak řekl do mikrofonu: "Ne­dokážu to vyjádřit přesně, mám však dojem, že v tuto chvíli se tři muži pokoušejí otevřít autogenem trezor v První úvěrové bance v Riu. Snad by bylo lepší, kdyby se tam někdo podíval."Přítomný policista ihned informoval své kolegy a ti zadrže­li ohromené lupiče přímo při činu.
Jeden z místních hypnotizérů uvedl do transu médium, kte­ré popsalo poslední chvíle obětí a podrobně vylíčilo podobu vrahů. Další z věštců pak z ptačích kostí zamíchaných v kelímku a hozených na dlažbu chrámu vyčetl pravděpo­dobný úkryt lidských bestií. Bleskurychlá šťára závěry jas­novidců potvrdila. V určeném domě byl zadržen gang mla­distvých. Jeden z jeho členů měl u sebe zlatý přívěsek, který prokazatelně patřil starší z dívek. Po zatčení se vrahově záhy doznali.
V jedné z odlehlých částí Hongkongu se našly mrtvoly dvou sester ve věku 16 a 19 let Obě dívky byly bestiálně zavraždě­ny a na jejich pohlavních orgánech patolog nalezl četné řezné rány. Těla byla objevena na opuštěném místě, neexistovalo je­diné svědectví a stopy byly více než skromné. Přesto již po čtyřiceti osmi hodinách byli pachatelé dopadeni.
JASNOVIDCI V ROLÍCH DETEKTIVŮ
Ukázka:
Vznikla zásluhou těch, kteří se nebáli přiznat, že se setkali s něčím, co sice nejsme schopni pochopit, ale co přesto nemůžeme popřít a přehlížet. Jejich svědecké výpovědi dokazují, že nejen svět okolo nás, ale především my sami v sobě skrýváme četná nerozluštěná tajemství.
Setkání s tajemnem je výběrem nejprůkaznějších z několika tisíc případů, které autor shromáždil ve svém archivu.
Do mnoha osudů zasáhly neznámé síly; ničily je kletby a nevysvětlitelná šňůra neštěstí, jiné zázračně ochránila tajemná moc.
Jiní byli ve snu varováni před nadcházející tragédii, dokázali věštit budoucnost nebo pouhou myšlenkou navázali spojení se svými bližními.
Téměř každý z nás se alespoň jednou setkal s něčím neobvyklým a záhadným Někteří lidé zahlédli přízraky a sledovali podivné úkazy.
- Příliš podivné shody
- Předpovězené vraždy
- Neomylné věštby
- Varovný hlas snů
- Tušení smrti
- Strašidelné domy
- Příliš reálné přízraky
- Ozvěny záhrobí

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku