Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Nula životopis jedné nebezpečné myšlenky

Nula životopis jedné nebezpečné myšlenky
Charles Seife
Rok vydání:2005
Vydavatelství:Dokořán a Argo 003399
ISBN:80-7363-048-6
Stran:263
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Historie, filozofie
Záhady, tajemství, záhadologie
Kód:003399


Cena 298,00 Kč s 10% DPH

Tato kniha je historií nuly. Zrodila se ve starověku a posléze se jí podařilo vybojovat si místo na slunci na Východě, s prosazením na Západě to však měla mnohem obtížnější. Možná proto se naší civilizaci dodnes mstí a neustále působí nové a nové potíže - od havárií řídících systémů až po fundamentální problémy v moderní fyzice. Stejně je však naše kniha i historií lidí, kteří po staletí s nulou bojovali a nakonec jí v nerovném boji podlehli učenců a mystiků, vědců a kněží, všech těch, kdo se nule snažili porozumět a ovládnout ji. Je to příběh marných, někdy i násilných pokusů západního světa ochránit se před vlivem východních myšlenek. A je to také historie paradoxů, které s sebou přináší nevinně vypadající číslo, paradoxů, které mátly i nejchytřejší mozky minulého století a hrozily narušit vlastní základy vědeckého myšlení. Nula nakonec vždy zvítězila nad těmi, kdo se jí stavěli na odpor. Lidé ji nikdy nedokázali přinutit, aby se přizpůsobila jejich filozofiím, to ona utvářela naše názory na vesmír i na samotného Boha.

Kromě knihy Nula napsal ještě Alpha and Omega (2003, Alfa a omega) a Decoding the Universe (2005, Dešifrujeme záhady vesmíru). Žije ve Washingtonu
Je redaktorem časopisu Science, dále píše zejména pro časopisy New Scientist, Scientific American, The Economist, Science, The Sciences, do britské verze časopisu Wired a celou řadu dalších.
je absolventem Princetonské univerzity, postgraduálně vystudoval matematiku na Yaleově univerzitě, v současnosti se však zabývá převážně popularizací vědy zejména matematiky, fyziky a chemie.
Charles Seife

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku