Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Cestování časem v Einsteinově vesmíru fyzikální možnosti cestování časem

Cestování časem v Einsteinově vesmíru fyzikální možnosti cestování časem
J. Richard Gott III.
Rok vydání:2004
Vydavatelství:Dokořán, Argo
ISBN:80-86569 -36-5
Stran:264
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Historie, filozofie
Záhady, tajemství, záhadologie
Kód:003201


Cena 449,00 Kč s 10% DPH



Autor knihy, známý americký vysokoškolský profesor, se už delší dobu zabývá otázkou možnosti cestování v čase. Inspirován Einsteinovým dílem vystoupil na toto téma při různých příležitostech už nesčetněkrát, a proto se na něho často obracejí nejen jeho kolegové, ale i zájemci z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí seznámit s aktuálním stavem bádání v tomto směru. Zejména pro ně napsal tuto populárně pojatou knihu, v níž se snaží dát odpověď těm, kdo si z nějakého důvodu přejí vrátit minulost.

Autor v knize také představuje svoji nejzajímavější hypotézu: výzkum cestování časem lze využít při zjišťování toho, zda vesmír mohl vytvořit sám sebe. Knihu čtenáři ocení nejen pro její mimořádně zajímavé téma a vědeckou fundovanost, ale také kvůli vtipnému autorovu stylu.

Autor zkoumá všechny aspekty cestování v čase, mimo jiné ukazuje, jak to nejlepší ze science-fiction o cestování časem inspirovalo některé z dnešních hlavních vědeckých názorů na toto téma.
Princetonský astrofyzik J. Richard Gott III., jenž se řadí k takovým vědcům, jako jsou Stephen Hawking a Kip Thorne, ve své knize dokazuje, že cestování časem, jež bylo v Newtonově vesmíru nemyslitelné, je v Einsteinově vesmíru principielně možné.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku