Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


E = mc 2 životopis nejslavnější rovnice na světě

E = mc 2 životopis nejslavnější rovnice na světě
David Bodanis
Rok vydání:2005
Vydavatelství:Dokořán
ISBN:80-86569-08-X
Stran:280
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Historie, filozofie
Záhady, tajemství, záhadologie
Kód:003012
Podobné knihy:Cestování časem v Einsteinově vesmíru fyzikální možnosti cestování časem


Cena 265,00 Kč s 10% DPH



Bodanisova kniha je takřka detektivním příběhem moderní fyziky. Autor používá neobvyklou metodu výkladu: rozebírá jednotlivé složky slavné rovnice a za nimi stojící pojmy (energie, rovnost, hmota atd.) a na tomto pozadí představuje bouřlivý rozvoj moderní fyziky posledních století a její zásadní dopady na život naší civilizace, ať již jde o televizní obrazovku nebo o dramatický závod Hitlerova Německa a Spojených států o výrobu první atomové pumy. Stranou však nezůstávají ani hlavní aktéři dramatu, špičkoví fyzici a přírodovědci posledních tří století, kteří měli na formulaci a výkladu uvedené rovnice hlavní podíl. David Bodanis přednášel historii vědy na univerzitě v Oxfordu.

Pestré a dramatické životní osudy vědců od Faradaye přes Einsteina po Hoylea knihu stmelují do tak kompaktního útvaru, že se od ní nebudete moci odtrhnout.

Stranou však nezůstávají ani hlavní aktéři dramatu, špičkoví fyzici a přírodovědci posledních tří století, kteří měli na formulaci a výkladu uvedené rovnice hlavní podíl.

Autor používá neobvyklou metodu výkladu: rozebírá jednotlivé složky slavné rovnice a za nimi stojící pojmy (energie, rovnost, hmota atd.) a na tomto pozadí představuje bouřlivý rozvoj moderní fyziky posledních století a její zásadní dopady na život naší civilizace, ať již jde o televizní obrazovku nebo o dramatický závod Hitlerova Německa a Spojených států o výrobu první atomové pumy.

Bodanisova kniha není "teorií relativity pro začátečníky" - je takřka detektivním příběhem moderní fyziky.

E=mc2 - tuto bezmála sto let starou Einsteinovu formulaci vztahu mezi hmotou a energií zná skoro každý, jen málokdo má však přesnější představu, co doopravdy vyjadřuje.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku