Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Psychologie myšlení a řeči

Psychologie myšlení a řeči
Novinka

Lev Semjonovič Vygotskij
Rok vydání:2017
Vydavatelství:Portál
ISBN:978-80-262-1258-4
Stran:152
Skladem: na dotaz
Kategorie:Emoce, podvědomí, sebepoznání
Ekonomie, komunikace, prodej
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:002626
Podobné knihy:Řeč těla vázaná
Cesta k vnitřní svobodě
Příručka pro uživatele mozku
Přestaňte být hodní, buďte sami sebou
Jak zákazník vnímá značku


Sleva 11% - z ceny 249,00 Kč s DPH
Nová cena 222,00 Kč s 10% DPH




I dnes je ruský psycholog Lev Semjonovič Vygotskij jedním z nejvýznamnějších autorů ovlivňujících současné pojetí vývojové, sociální a kulturní psychologie i pedagogiky v celém světě. Výbor z jeho díla seznamuje čtenáře s nejdůležitějšími texty jeho základní práce Myšlení a řeč.

Texty vybral, přeložil, uspořádal a poznámkami opatřil profesor Jan Průcha, který původní texty doplnil doslovem seznamujícím s osudy Vygotského a jeho díla a vysvětlujícím důvody dnešního zájmu o jeho myšlenky. Čtenářům se tak dostává možnost vytvořit si bezprostřední představu o kořenech současných sociokognitivních teorií, sociálního konstruktivismu a dalších směrů, které L. S. Vygotskij inspiroval. Kniha je určena studentům psychologie, pedagogiky a sociálních věd, psychologům, lingvistům a učitelům.

Lev Semjonovič Vygotskij (1896–1934) pocházel z běloruské Orši. Přednášel psychologii na pedagogických institutech v Gomelu a Taškentu, pracoval v psychologickém ústavu Moskevské univerzity. Své největší dílo Myšlení a řeč diktoval už vážně nemocný a bylo vydáno až po jeho smrti. Krátce poté, v období Stalinova teroru, byly jeho práce kritizovány a potlačeny. Od šedesátých let 20. století o ně začal narůstat zájem na Západě a dnes je Vygotskij řazen k nejvýznamnějším vývojovým a pedagogickým psychologům.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku