Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy

Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy

Cílem Nikoly Tesly byl bezdrátový přenos elektřiny, tedy možnost napájet všechny spotřebiče bez použití vodičů. Pracoval na využití a zdokonalení principů, na nichž je založen např. rádiový přenos (včetně televize), automobilové zapalování, telefon, nebo výroba a přenos střídavého proudu.
Nikola Tesla pobýval v letech 1936-1937 v tehdejším Československu.
Tento objev umožnil vynález střídavého indukčního motoru, jehož nejrozšířenějším typem je asynchronní motor. Hlavní výhodou asynchronního motoru je, že ke své činnosti nepotřebuje komutátor, proto je levnější, má vyšší životnost a hlavně účinnost. Velmi známý je Teslův transformátor. Tesla také zkonstruoval svou vodní turbínu - Teslovu turbínu.
V roce 1888 učinil objev, že lze vytvořit rotující magnetické pole, jestliže jsou dvě cívky, postavené do pravého úhlu, napájeny střídavým proudem s fázovým posuvem 90 stupňů.
Tesla nejdříve studoval fyziku a matematiku na polytechnice v Grazu a potom filozofii na Pražské univerzitě. Pracoval jako elektrický inženýr v Budapešti, potom ve Francii a v Německu.
Byl inženýrem elektrotechniky, který mimo jiné vynalezl indukční motor a objevil střídavý proud, který umožnil všeobecné rozšíření elektřiny.
Nikola Tesla (9. července 1856 Smiljan, tehdejší Rakousko, dnes Chorvatsko - 7. ledna 1943 New York) byl srbský fyzik, jeden z největších objevitelů na poli elektrického inženýrství, je podle něj pojmenována jednotka magnetické indukce (Tesla).
- Teslových paprscích smrti a o dalších laserových a částicových zbraních
- Teslově ztracenému vynálezu přijímače volné energie z atmosféry
- Teslově elektromobilu jezdící na elektřinu získávanou z atmosféry
- možnosti bezdrátového přenosu elektrické energie
Další část knihy tvoří zasvěcené články o:
Rozepisuje se v něm podrobně o tom, co člověka na jeho cestě sráží a co ho naopak žene vpřed. Dokument obsahuje i řadu vědeckotechnických prognóz a zaobírá se způsoby získávání energie, která je v přírodě volně k dispozici.
Páteř díla tvoří podivuhodný Teslův traktát Problematika zvyšování energie lidstva, který napsal v roce 1900, kde se dozvíme o jeho pohledu na duchovní pouť člověka a celého lidstva.
Publikace uvádí čtenáře do světa tohoto geniálního a tajemného vynálezce.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku