Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Co dělá z chlapců muže

Co dělá z chlapců muže
Bret Stephenson
Rok vydání:2012
Vydavatelství:DharmaGaia
ISBN:978-80-7436-019-0
Stran:350
Skladem: na dotaz
Kategorie:Manželství, vztahy, sexualita
Náboženství a mytologie
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:000842
Podobné knihy:Osobnost člověka
Hle, již v mém srdci vstává den
Krize jako šance jak řešit krize a napříště se jim vyvarovat
Svobodní v bolesti (stopař a průvodce pouští vztahů)


Sleva 10% - z ceny 398,00 Kč s DPH
Nová cena 358,00 Kč s 10% DPH



"Společnost naléhavě potřebuje znát tyto myšlenky a postupy." - Ralph Metzner, autor knih Mapy vědomí, Studna rozpomenutí a Rozvinutí sebe sama
"Vynikající zdroj informací a praktický rádce jak vést dospívající chlapce k odpovědnému přístupu k vedoucí úloze ve společnosti a k dospělému mužství… nutná pomůcka pro rodiče, učitele, vedoucí pracovníky a manažery." - Angeles Arrien, kulturní antropoložka, autorka knih Čtyřdílná cesta a Znamení života
více než 20 let pracuje s rizikovou a vysoce rizikovou mládeží ve Spojených státech. Během své kariéry působil v různých službách a na různých pozicích, jako přednášející se účastnil nesčetných národních i mezinárodních konferencí, workshopů a přednášek, v současné době je ředitelem centra Labyrinth.
Bret Stephenson
Bret se inspiruje různými domorodými tradicemi a snaží se tyto v (post)moderní společnosti chybějící rituály kompenzovat specifickými technikami, které kromě vyprávění příběhů a rozmanitých uměleckých technik zahrnují také například indiánskou saunu, vision quest, různé způsoby modlitby, práce s ohněm apod.
Jádrem Bretova terapeutického přístupu jsou přechodové rituály, které mají mladým lidem usnadnit přechod z dětství do dospělosti.
Přechodové rituály byly integrální součástí dospívání mladých mužů a moudře řešily toto vývojové období, které se podle nejnovějších výzkumů ukazuje být stejně klíčové pro další rozvoj zdravého duševního růstu, jako rané a pozdější dětství.
Stephenson nabízí propracovaný a praktický přístup, který různé společnosti uplatňovaly celé věky.
V dalším textu pak autor rekonstruuje přechodové rituály a obřady mužské dospělosti tak, aby odpovídaly naší moderní době.
Objasňuje, do jaké míry naše společnost sebe samu i své děti ochuzuje tím, že je připravuje o možnost ritualizovaného přechodu do dospělosti.
Ukazuje na spojitosti mezi absencí tradičních přechodových rituálů, které praktikovaly staré kultury, a rizikovým či delikventním jednáním mladistvých.
Autor otevírá svou strhující knihu popisem situace městské rizikové mládeže v USA a zamýšlí se nad příčinami i formami vzdoru a nepřizpůsobivosti dospívajících chlapců.
Kniha amerického transpersonálního psychologa se zabývá zásadním obratem v životě každého muže - a sice jeho přechodem z dětství do dospělosti.
Duchovní přechodové rituály ve věku nevšímavosti

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku