Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Zvládněte stres metodou Inner Game! jak se vyrovnat s nástrahami života a dosáhnout vnitřní stability

Zvládněte stres metodou Inner Game! jak se vyrovnat s nástrahami života a dosáhnout vnitřní stability
W. Timothy Gallwey, Edd Hanzelik, M.D., John Horton, M.D.,
Rok vydání:2012
Vydavatelství:Management Press
ISBN:978-80-7261-243-7
Stran:244
Skladem: na dotaz
Kategorie:Motivace, úspěch, propagace
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Životní styl, výživa, kuchařky
Kód:000430
Podobné knihy:Mysl golfisty hraj skvěle


Cena 369,00 Kč s 10% DPH



Tým autorů pod vedením vyhledávaného kouče, mentora a "objevitele" převratné metody Inner Game aplikuje principy této metody na problematiku stresu a odhaluje cesty, jak iniciovat patřičné změny, které pomáhají stres zvládnout.

Uvádí soubor postupů a cvičení k osvojení si dovedností, které nám pomohou chránit se před psychickou nestabilitou, správně ji vyhodnotit, účinným způsobem odpočívat a udržovat si mentální zdraví.

Organismus každého z nás je v současném proměnlivém světě dennodenně vystavován mimořádným zátěžím vyvolávajícím různé nepříjemné pocity (bolesti hlavy, bolesti v ramenou, žaludeční nevolnosti, bušení srdce, obavy, deprese).

Ve většině případů jde o stres (biologickou odezvu na stav ohrožení), který si bez okolků vybírá svou mentální a fyzickou daň a brzdí splnění našich úkolů, cílů a přání.


Kniha nabízí takové nástroje, strategie a taktiky, které vycházejí ze současné úrovně medicínského poznání a které manažerům, podnikatelům i všem ostatním umožní omezit stres, posílit jejich sebedůvěru a vnitřní jistotu.
Ukazují, jak si například vytvořit Strom stability, jehož kořeny nám pomáhají přečkat těžké životní zkoušky, jak si "ukovat" Osobní štít a jakých svých vnitřních, "skrytých" schopností při tom použít či jak se stát generálním ředitelem vlastního života, tedy jak si osvojit umění řídit svůj vlastní život a rozhodovat o něm.
Autoři uvádějí osm originálních postupů (s praktickými cvičeními), jak si osvojit dovednosti, které nám krok za krokem pomohou vybudovat si onu nezbytnou vnitřní stabilitu a zůstat sami sebou, čelíme-li změnám a požadavkům, které narušují naši schopnost pracovat, učit se a radovat se, a jak správně problémy, s nimiž se potýkáme, posoudit a vyhodnotit.

Ukazuje, jak si můžeme tváří v tvář faktorům vyvolávajícím stres (tzv. Tvůrce stresu) uchovat duševní rovnováhu, a dosáhnout tak vnitřní stability, která by nám umožnila odolávat v obtížných situacích vnějším i vnitřním tlakům, jež na nás působí.
knize aplikuje principy této metody (známé převážně ze sportu) na problematiku stresu a naznačuje způsoby, jak iniciovat patřičné změny, které nám pomohou stres zvládnout a vyrovnat se s ním.
Autorský tým pod vedením známého poradce a trenéra W. T. Gallweye, "objevitele" unikátní metody Vnitřní hry (Inner Game), ve
Tyto postupy jsou však nedostačující, pokud chceme stres co nejvíce utlumit, popř. se jej úplně zbavit, protože se nezaměřují na vnitřní příčiny, které stres aktivují.
Lékaři obvykle hledají medicínské řešení problémů, s nimiž se u svých pacientů setkávají, a předepisují jim uklidňující prášky a ordinují různé terapie.
Lidé se často domnívají, že nemají příliš na vybranou, a jsou přesvědčeni, že úroveň stresu, jemuž jsou vystaveni, určují vnější okolnosti, že stres je nevyhnutelnou součástí jejich života a že jim nezbývá nic jiného než stres akceptovat.

John Horton, M.D., vede semináře o stresu a úzce spolupracuje s W. T. Gallweyem a E. Hanzelikem, M.D., při řešení stresových situací svých pacientů.


Edd Hanzelik, M.D., je uznávaný internista, který již více než třicet let využívá při péči o pacienty nových přístupů. Spolupracuje s W. T. Gallweyem a J. Hortonem, M.D., při řešení problémů souvisejících se stresem.
K jeho dalším vynikajícím dílům o metodě Inner Game patří kniha The Inner Game of Stress (Zvládněte stres metodou Inner Game! Jak se vyrovnat s nástrahami života a dosáhnout vnitřní stability), již napsal společně s E. Hanzelikem a J. Hortonem, The Inner Game of Work (Inner Game pro manažery. Tajemství vysoké pracovní výkonnosti), The Inner Game of Golf (Inner Game pro golfisty. Jak se naučit dobře hrát golf) a The Inner Skiing.
Jeho mezinárodně proslavený bestseller The Inner Game of Tennis, který poprvé vyšel již v roce 1974, přináší průlomové principy a metody učení se, které umožnily dosahovat vynikajících výsledků nejenom ve sportu, ale i ve světě podnikání, výchovy a vzdělávání.
- světoznámý poradce a kouč, tvůrce jedinečného metodického přístupu k rozvoji osobních a profesních dovedností, autor řady úspěšných publikací o metodě Vnitřní hry (Inner Game)- vede tréninkové programy Inner Game v mnoha nadnárodních společnostech, mezi něž patří například AT & T, Apple, IBM, Anheuser Busch či Coca-Cola.
W. Timothy Gallwey

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku