Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Každý jsme tělem - kniha o lidském pohybu a vnímání

Každý jsme tělem - kniha o lidském pohybu a vnímání


Tato kniha je o lidském pohybu, je určena všem, ať už jste nadšený sportovec, nebo člověk, který se pohybu vyhýbá či mu věnuje sotva pár myšlenek. Pohyb je natolik základním předpokladem naší existence, že si přestáváme uvědomovat jeho vše prostupující přirozenost.

Tato kniha není návodem „jak na to“. Nedoporučujeme žádnou konkrétní pohybovou techniku ani cvičení. Spíše se týká znovuobjevování, že jste ve skutečnosti tím (ať již tomu věříte, či nikoli), kdo se pohybuje. Prostřednictvím pohybu neustále cítíme, vnímáme, tvoříme, propojujeme se a transformujeme. V tomto textu nenajdete žádný cvičební režim, návod na udržení zdraví či pohybová pravidla. Kniha pojednává o tom, jak do vědomé pozornosti zahrnout to, co je z velké části nevědomé. Pojednává o tom, jak máme sebe sama prostřednictvím pohybu poznávat a prožívat.

Počáteční snahou autorek bylo sestavit všeobecný text o teorii a praktickém využití Labanovy pohybové analýzy a Bartenieff FundamentalsTM. Při pokusech najít odpovědi na řadu otázek si uvědomily, že odpověď lze najít ve skutečnosti, že pohyb představuje základ života.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku