Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Egyptské záhady

Egyptské záhady
Arnošt Vašíček
Rok vydání:2002
Vydavatelství:Mystery Film
ISBN:80-238-9537-0
Stran:137
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Náboženství a mytologie
Záhady, tajemství, záhadologie
Kód:S01213
Podobné knihy:Poslední tajemství z Fatimy
Mexické záhady
Turecké záhady
Maska smrti
Ztracený hrob boha Viracochy


Cena 149,00 Kč s 10% DPH



Ve víru těchto bouřlivých dohadů si nikdo nevšímal jedné šokující okolnosti. Okolnosti, která mrazila. Ke dveřím vede jen jediná cesta - 65 metrů dlouhá šachta o straně pouhých dvacet centimetrů. Tímto kamenným tunelem se neprotáhne ani malé dítě. Dveře ale mají kliku právě z této strany. Jak je to možné? Jestliže je nikdy nemohla otevřít lidská ruka, komu tedy byly určeny? Od koho se očekávalo, že uchopí ona měděná madla a vstoupí do prostoru za nimi?
Svět napjatě očekával objev tisíciletí. Odborníci i laičtí badatelé spekulovali co je asi ukryto za pečlivě uzavřeným poklopem. Nachází se v tomto dosud utajeném prostoru nikdy nenalezená mumie faraóna Chufeva? Jsou tam uloženy poklady nesmírné ceny, papyrusové svitky s tajnými vědomostmi, neznámé přístroje nebo dokonce důkazy o návštěvách mimozemšťanů?
Odborníci z National Geographic a z egyptské Nejvyšší rady pro památky požádali bostonskou firmu iRobot o sestrojení zvláštního robota, který by dokázal proniknout úzkou strmou šachtou až k překážce, prozkoumat ji a poodhalit co se skrývá za ní. Přesněji řečeno robot měl za úkol pomocí nejmenšího radaru na světě změřit tloušťku vápencových dveří, provrtat je a prostrčit dovnitř kameru s optickými vlákny. Ta pak měla zprostředkovat pohled do prostoru za dveřmi.
V noci z 16. na 17. září roku 2002 stamiliony televizních diváků z více než 140 zemí sledovaly přímý přenos z pyramidového pole v Gize. Hluboko v útrobách Velké pyramidy se malá skupinka lidí pokoušela proniknout za tajemné zapečetěné dveře Před zraky celého světa tak mělo být odhaleno jedno z největších tajemství naší planety.Z takzvané královniny komnaty stoupá směrem k jihu dokonale opraco-vaná šachta čtvercového tvaru. Již na počátku devadesátých let německý badatel Rudolf Gatenbrink zjistil neuvěřitelný fakt. Zatímco šachty z faraonovy komory ústí na povrchu pyramidy a předpokládá se, že sloužily k větrání nebo měly magický význam, tato jižní šachta je uměle uzavřena. Po 65 metrech ji přehrazuje vápencový blok s dvěmi měděnými madly.
TAJEMNÉ DVEŘE
Ukázka:
Bude odhaleno poslední tajemství faraona Tutanchamona? Kde jsou ukryty tajné knihy boha Thowta?
Kým byla tajemná bytost ze Sakkary?
Kdo spočíval v obřím sarkofágu na hoře Toth?
Co se nachází za zapečetěnými dveřmi Velké pyramidy?

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku