Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Život C.G. Junga II.díl K pramenům moudrosti (1918 -1961)

Život C.G. Junga II.díl   K pramenům moudrosti (1918 -1961)
Ronald Hayman
Rok vydání:2001
Vydavatelství:Práh
ISBN:80-7252-047-4
Stran:323
Skladem: na dotaz
Kategorie:Emoce, podvědomí, sebepoznání
Náboženství a mytologie
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:005475
Podobné knihy:Moc a síla přesného záměru učení Abrahámovo
Když se zlé věci stávají dobrým lidem
Cesta ženy k Bohu
Exorcista vypráví


Cena 399,00 Kč s 10% DPH



Dosud nejrozsáhlejší životopis C. G. Junga odkrývá i temné stránky jeho osobnosti a četná pochybení.

V tomto druhém díle je to především slabost pro nacistickou ideologii a otevřeně antisemitské postoje, do nichž se zřejmě promítla i roztržka s Freudem.

Jung je zakladatelem a průkopníkem autentické psychologické cesty zkoumání psýché, cesty, která neodbočuje ani do fyziologického redukcionismu, ani do abstrakcí matematického modelování.

Skutečné v oboru psychologie je to, co působí, to, co vyvolává účinky, a pro takto pojatou subjektivní realitu navrhuje Jung metodu s kontrolovatelnými postupy.

Jungova analýza symbolu a jeho proměn je inspirativní stejně tak pro básníky, filosofy, teology, literární vědce, jako pro psychology. V oblasti psychopatologie Jung zahájil přechod od biologicky chápané psychiatrie k psychiatrii humanistické.

Jung objevil, jak osobnost zkoumat a pochopit zevnitř, odhalováním vztahů mezi personou a jástvím, mezi různými úrovněmi vědomí a nevědomí, vztahu k animovi či animě, mezi stínem a sebereflexí atd.

Způsob, jakým Jung píše o životní dráze člověka, o cestě k sobě samému, jak analyzuje integraci a dezintegraci osobnosti, jak popisuje dynamiku a změny psychické energie, je podnětný pro každého, kdo poznal, že osobnost nelze vystihnout zvenčí změřením jejích sebelépe definovaných vlastností.

Jung navazuje na gnostické a hermeneutické tradice evropského myšlení a dovádí je - vypracováním postupů enantiodromické amplifikační analýzy a syntézy - k noetickým vrcholům.

Jungovo dílo je často nepochopeno, stejně jako autor sám.


Carl Gustav Jung (26. července 1875 - 6. června 1961) Jeden z největších myslitelů 20. století a zároveň jeden z nejvýznamnějších badatelů vnitřního světa člověka.

Obsah:

ČÁST ČTVRTÁ Cesty a návštěvy KAPITOLA 20 – Vaření v dešti KAPITOLA 21 – Je ve vás velikost KAPITOLA 22 – Hmatatelné ticho KAPITOLA 23 – Muži temných tváří KAPITOLA 24 – Vyjednávání s nebem KAPITOLA 25 – Jeho kouzelná hůlka KAPITOLA 26 – Nevinnost božské nečistoty KAPITOLA 27 – Hitler je medicinman KAPITOLA 28 – Toto židovské evangelium KAPITOLA 29 – Zloději byli vykupiteli KAPITOLA 30 – Nezpůsobilá duše mas
ČÁST PÁTÁ
Svatý grál a atomová bomba KAPITOLA 31 – Německá psychóza KAPITOLA 32 – Trojice+ďábel = čtveřice KAPITOLA 33 – Co se děje po smrti KAPITOLA 34 – Říkejte mi Carle Gustave KAPITOLA 35 – Ježíš a Satan jsou bratři KAPITOLA 36 – Byla to královna KAPITOLA 37 – Až přijdete na druhou stranu Chronologie Bibliografie Rejstřík

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku