Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Čarodějnice Salem, 1692

Čarodějnice Salem, 1692
Novinka

Stacy Schiffová
Rok vydání:2017
Vydavatelství:Omega
ISBN:978-80-7390-462-3
Stran:352
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Kód:M9562
Podobné knihy:Kleopatra královna Nilu


Sleva 10% - z ceny 399,00 Kč s DPH
Nová cena 359,00 Kč s 10% DPH




Nositelka Pulitzerovy ceny za román Kleopatra odhaluje tajemství čarodějnických soudů v Salemu.

Začalo to v roce 1692 během mimořádně drsné massachusettské zimy, kdy dcera duchovního začala křičet a zmítat se v křečích. Celá záležitost skončila o necelý rok později oběšením devatenácti mužů a žen a jeden starší muž byl popraven rozdrcením. Strach se rychle šířil, zasáhl nejvzdělanější muže i významné politiky v kolonii. Sousedé obviňovali sousedy, rodiče děti, manželé manželky, děti rodiče a sourozenci na sebe navzájem podávali žaloby.

Román Stacy Schiff, jenž živě zachycuje neklidnou atmosféru Ameriky sedmnáctého století, nás do této doby plné úzkosti zavádí. Ukazuje nám, jak skupina dospívajících dívek přivedla vznikající kolonii k rozkladu a jak rychle se šířila epidemie obviňování, soudních procesů a poprav, až se vymkla kontrole. Překvapující výsledky pátrání odhalují především podrobnosti, kterých si všimlo jen málo historiků. Každý detail koloniálního života pouhé desítky let po příchodu prvních osadníků – rodiny, farmaření, modlení, vedení domácností, nebezpečí života na okraji divočiny, odcizení od Anglie, tlaky života ovládaného biblickým myšlením – je líčen s jasností, která činí téměř nepochopitelné události srozumitelnými.

Stacy Schiff, jedna z neuznávanějších amerických historiček, odhaluje v tomto napínavém románu toto první velké americké tajemství.

„Stacy Schiff nás opět oslňuje… Fascinující a šokující dílo.“ Patricia Cornwell, autorka knihy Příčina smrti

„Autorka mistrovským způsobem popisuje historii jako skličující, výmluvný, psychologický thriller: J. K. Rowling se setkává s Antonym Beevorem, Stephenem Kingem a Marinou Warner… Způsob psaní je úžasný, chytrý, vyvolává ve čtenáři nadšení. Půvab a závažnost věci vytvářejí mocnou směs a autorka používá svůj jazyk tak dokonale, že jsem musela na okraji poznamenat: ‚Páni, to je senzace!‘ Takový je i její bystrý důvtip.“ Melanie Reid, The Times

„Stacy Schiff našla způsob, jak nás znovu brilantně vtáhnout do historických událostí zpracovaných do fascinujícího příběhu. Autorka píše dojemně i vtipně. Její dílo je plné poutavého vyprávění i vážného svědectví doby.“ Lara Feigel, Observer „Střídavě absurdní a srdcervoucí kniha. Schiff, držitelka Pulitzerovy ceny a autorka životopisného románu Kleopatra , si viditelně užívá tématu a jeho historického kontextu.“ Economist „Schiff je autorkou s dokonalou schopností empatie, bystrým zrakem a hluboce lidským přístupem. Je schopná oživit mrtvé, obnovit jejich naděje a sny, zbožné činy i zločiny… Autorka proniká za fasádu Salemu a odhaluje křehké lidství… Výsledek je elektrizující.“ Malcolm Gaskill, BBC History Magazine

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku