Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Barevné pohádky a O andílkovi, který kreslil Zemi (dvojkniha)

Barevné pohádky a O andílkovi, který kreslil Zemi (dvojkniha)
Jarmila Beranová
Rok vydání:2006
Vydavatelství:autorka
Stran:50
Skladem: na dotaz
Kategorie:Andělé, duše, duchovno
Dětská literatura, dětská psychologie
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:100481
Podobné knihy:Jak porozumět sobě a dětem aneb co je dobré si uvědomit a o čem nevíme


Cena 265,00 Kč s 10% DPH



Barevné pohádky pomáhají dětem přiladit se k jednotlivým barvám, jež prostupují celý svět, a vyjadřují i rozličné emoce
Kniha je určena trochu starším dětem než ,,Barevné pohádky", cca kategorii ve věku 5 - 13 let, záleží na citlivosti dítěte, věk nelze přesně určit a vymezit. Jednoznačně pomáhá rozvoji mimosmyslového vnímání, kreativity a zručnosti, barevné citlivosti. Vytvářením jednotlivých kresebných témat dochází u dítěte k mimořádnému zklidnění, odstranění hyperaktivity, uvolnění, vyrovnání nálad a příznivým změnám v chování a schopnosti učit se. Tyto snové příběhy dávají základ, podporují a upevňují v dítěti důležité charakterové vlastnosti jako je vztah k přírodě, k naší Zemi, víra ve své sny, sebevědomí, pomoc slabším, láska a upřímnost. Jednotlivé příběhy lze číst jako samostatné pohádky anebo je možno okamžitě zkusit ihned po přečtení příběhu spontánně kreslit. Kresby pak můžete vkládat do knihy na samostatných listech nebo kreslit přímo do volných listů v knize.
Jak s knihou pracovat:
O andílkovi, který kreslil Zemi
Již z 1. vydání Barevných pohádek mám mnoho příznivých ohlasů, sami čtenáři nazvali tuto knihu ,,malou dětskou vizuální meditací". Práce s knihou je jednoduchá: Při čtení textu dítě sleduje obrázek tvořený automatickou kresbou a právě toto vnímání ve spojitosti se sluchovým vjemem harmonizuje nejjemnějším způsobem energetická centra dítěte a stimuluje jejich rozvoj. Dítě tak přijímá barevné vibrace, které napomáhají ke zklidnění hyperaktivity, navozují klidný spánek, dobré usínání, pocit bezpečí, jistoty a představivost.Teplé barvy probouzí sebevědomí, kreativitu a rozvoj skrytých schopností dítěte. Celkový barevný vjem je zde v citlivé jednotě zesílen jednoduchým příběhem - pohádkou. Velikost písma je vhodná i pro dítě, které se učí číst. Je určena nejmenším dětem.
Jak s knihou pracovat:
Barevné Pohádky
Nedávno jsem objednala tuto knihu pro svého syna Jakoubka (4,5 let, opožděný psychomotorický vývoj - snad i znaky autismu, něco si nesl po porodu, výrazné zhoršení po očkování, zablokovaná první a pátá čakra...). Je fakt, že se snažíme seč můžeme vytvořit ty nejlepší podmínky, aby se jeho zdravotní stav zlepšil. Jde to někdy lépe a někdy hůře a někdy vůbec, tak jako život sám. Každopádně po nějaké době ode dne, kdy jsme začali každý večer číst "Barevné pohádky", Kubík nám v podstatě denně připravuje drobná milá překvapení ve formě malých zlepšení. Začal se především více soustředit, snaží se spolupracovat a od toho se odvíjí spousta dalších věcí. Dnes už vím, že žádná jedna metoda není samospásná a není-li vůle, nejsou ani zázraky. Knížka se ale každopádně stala součástí krásného večerního rituálu, který navozuje pohodu a pomáhá Kubíkovi k získání jistoty a odvahy nahlédnout a snad i časem vstoupit do našeho "reálného" světa. Je skvělé, že autorka píše tak krásné knihy. "Lásku skrze Poznání aneb o kresleném Dávání" jsem přečetla za dva večery, vykreslila jsem se ze svého vztahu ke Kubíkovi, který se snad i kvůli mé přílišné péči začal mírně komplikovat a účinek mne přinejmenším mile potěšil. Mně se ulevilo a Kubík byl kresbou tak nadšen, že jsem vzala kyvadlo a zjistila, že patří Kubíkovi do pokojíčku aby ji měl na očích. S knihami denně pracujeme, již nám mnoho daly a mnohé ještě dají. Děkujeme! S pozdravem a přáním krásného dne Gabriela.
Jeden z ohlasů na "Barevné pohádky"
kteří ještě umí být dětmi "O andílkovi, který kreslil Zemi",
jako dvojkniha s novou knihou pro trochu větší děti a pro ty,
Nové přepracované a doplněné vydání knihy "Barevné pohádky"

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku