Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Člověk a jeho postavení ve světě

Člověk a jeho postavení ve světě
Jan Poněšický
Rok vydání:2006
Vydavatelství:Triton
ISBN:80-7254-861-1
Stran:272
Skladem: na dotaz
Kategorie:Historie, filozofie
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:006199
Podobné knihy:Dějiny kanibalismu
Veřejná správa a finance (vybrané kapitoly)
Sociální a kulturní antropologie příbuzenství, národnostní příslušnost, rituál
Červená kniha
Otázka viny


Sleva 7% - z ceny 299,00 Kč s DPH
Nová cena 278,00 Kč s 10% DPH



Výsledný postoj nazývá autor "novou skromností", neboť se nejedná jen o mezilidskou ctnost, nýbrž o dobrovolné vzdání se nejrůznějších nároků na pozadí vědomí globálního stavu veškerého lidstva a naší země
Naše dnešní situace vyžaduje vytvoření adekvátnějšího společensko-politického povědomí ve směru decentrace od člověka k jeho prostředí, k partnerství s přírodou, k odpovědnosti za stav naší planety a životy budoucích generací a ke smíření se s neustále novými výzvami , které před nás další vývoj na zemi bude klást i nadále.
Tzv. postmodernu nechápe jako konec historie, jako terminální relativizaci dosavadního pojetí života, hodnot a světa, nýbrž jako krizi, boření starého, na jehož troskách může vyrůst něco nového.
Těmito i dalšími otázkami se zabývá kniha lékaře a filosofa Jana Poněšického, psychoanalytika, který čerpá jak z vlastních niterných prožitků, tak ze zkušeností z psychoterapeutické praxe.
- pouhý relativní, individuální konstrukt skutečnosti, či existují jisté konstanty, jejichž respektování teprve činí život naplněným?
Je opravdu všechno - podstata člověka, láska, věrnost, odpovědnost, trestný čin, etika a smysl života
Přitom se v současné době jedná o stále naléhavější nutnost správně a odpovědně se rozhodovat a chovat a nenechávat narůstat globální problémy týkající se přelidnění, úbytku nerostných zdrojů, ničení přírody, nezaměstnanosti a migrace, konfliktů mezi bohatými a chudými, náboženskými a etnickými společenstvími apod.
Postmoderní postoj znamená nic nehodnotit coby správnější, pravdivější či morálnější.
Současný proces globalizace otvírá i nabízí nejrůznější alternativní způsoby bytí, spolužití, uvažování i politického jednání.
Filozofické otázky, psychologické odpovědi

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku