Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Jak rozkrájet dort a další matematické záhady

Jak rozkrájet dort a další matematické záhady
Ian Stewart
Rok vydání:2011
Vydavatelství:Dokořán, Argo
ISBN:978-80-7363-187-1
Stran:256
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Záhady, tajemství, záhadologie
Kód:000256
Podobné knihy:Léčebna fak it profánní cesta k opravdovému štěští
Zelené smoothie revoluce ve výživě


Cena 399,00 Kč s 10% DPH



Zabývá se tématy, jako je teorie chaosu, fraktály, symetrie, matematická biologie; kniha Jaký tvar má sněhová vločka? se zabývá projevy matematické pravidelnosti v přírodě. Že není pohlcen seriózní vědou, dokládá živý styl jeho popularizačních knih i skutečnost, že je též autorem žánru science fiction. Společně s biologem Jackem Cohenem a Terrym Pratchettem sepsali trojdílný cyklus Věda na Zeměploše. Terry Pratchett oba učence následně jmenoval Čestnými čaroději Neviditelné univerzity.
Mezi ně kromě Odsud až do nekonečna patří například Does God Play Dice? (Hraje Bůh kostky?) nebo What Shape is a Snowflake? (Jaký tvar má sněhová vločka?). Pracoval na pořadech věnovaných matematice v britském rádiu BBC i v britské televizi. Za svou popularizační činnost byl roku 1995 oceněn Faradayovou medailí londýnské přírodovědné společnosti Royal Society.
Působil na akademických pracovištích na Novém Zélandu, v Německu a ve Spojených státech. V současné době je profesorem na Warwick University. Je autorem více než 140 odborných článků na nejrůznější témata, přispívá do časopisů jako New Scientist a Scientific American. Vydal řadu knih odborných i populárních.
je ročník 1945. Už od dětství projevoval nadání pro matematiku, které zúročil na Cambridgeské univerzitě a na univerzitě ve Warwicku.
Ian Stewart
Čtenář je pozván na dvacet fascinujících výletů do hájemství matematiky, která je mu představena v celé své kráse i rozmanitosti.
Matematika v jeho podání se stává zábavnou, dokonale srozumitelnou a přístupnou kterékoli zvídavé duši bez potřeby nějaké předchozí přípravy nebo vzdělání matematické povahy.
Že to jde i jinak, dokazuje v této knížce Ian Stewart, profesor matematiky z Warwicku.
Mimoto není snadné oblíbit si nějaký předmět, když se za našimi zády neustále tyčí kdosi s velkou červenou propiskou v ruce a číhá na každé naše drobné pochybení, aby nás mohl tvrdě ztrestat.
Pokud jí nerozumíme, je to horor.
I tu sice někteří z nás v jakémsi masochistickém vytržení považují za zábavnou, ale jen pokud ji dokonale ovládají.
To, že si lidé často pod slovem matematika představují pouhou rutinní aritmetiku, jí na oblibě pochopitelně moc nepřidává.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku