Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Odhalení záhady

Odhalení záhady

Pokud Vás lékař neodešle k vyškolenému MDT odborníkovi, pak byste měl svého lékaře o toto požádat. Lékaři obvykle ocení tento požadavek. Váš lékař nemusí přesně vědět, kdo a v které oblasti je proškoleným MDT terapeutem, a proto byste měli v rámci svého volného času si vyhledat dle seznamu nejkvalifikovanější odborníky v MDT.
Bohužel realita je taková, že stále mnoho lékařů nemá ponětí o této formě vyšetření. Pokud je to stejné i u Vašeho lékaře, doporučuji Vám odkázat ho na tuto knihu, aby se seznámil s výhodami těchto postupů péče.
Mnoho lékařů stále nemá povědomí o tom, že většinu bolestí zad (bederní páteře) nebo krku (krční páteře) lze rychle odstranit. Mnoho z nich ani nemá znalost o "síle" doložených vědeckých důkazů na toto téma. A bohužel i Ti, co o tom něco vědí, nevěnují svůj čas na prohloubení a naučení se těchto postupů. Namísto toho, většina lékařů odesílá pacienty k odborníkům (obvykle fyzioterapeutům nebo chiropraktikům) vyškoleným v MDT specializovaném vzdělání.
Dotaz pacienta: Neměl by můj lékař vyšetřit, zda-li je možné rychle odstranit mou bolest?
Volný překlad úryvku z kapitoly 13:
Jak jsem již napsal ve druhé kapitole, je velmi časté, že bolest zad a krku odezní bez jakékoliv léčby. Bohužel, i když dojde k uzdravení a my se domníváme, že vybraná léčba pomohla, pak ale mnohem důležitější je skutečnost, že často máme malou znalost nebo dokonce nevíme vůbec nic o tom, jak preventivně předcházet další episodě. Ale samozřejmě, mnohem větší dilema je, pokud vybraná léčba nepomáhá a Vaše bolest stále přetrvává. Zřejmě z toho důvodu hledáte tuto knížku.
Jak již Voltaire kdysi prohlásil: " Umění medicíny je umět v pravý čas vstoupit k pacientovi zatímco probíhá přirozený proces uzdravení".
Mezitím dojde k odstranění bolestí během jednoho z léčebných postupů a to Vás přirozeně nabádá se domnívat, že daná diagnóza a léčba byla správná. Je třeba zmínit, že vaše uzdravení ale mohlo nastat s více než s jedním doporučených postupů a nebo dokonce se žádným z nich, pokud jste si ani jeden nevybrali.
Samozřejmě, tito vysoce uznávaní "experti" s jejich velmi různými vysvětleními a diagnózami nemohou mít všichni pravdu. Pak tedy zůstáváte sami s otázkou, které vysvětlení, pokud vůbec nějaké, je to pravé a odpovídá aktuálnímu zdroji Vaší bolesti?
Po jejich vyšetřeních, pokud se nejedná o ischias, se Vám dostane velmi mnoho různých vysvětlení a bude Vám doporučeno mnoho různých léčebných postupů odvíjejících se od jejich " diagnózy", kterou Vám oni určili. Tyto léčebné postupy se mohou značně lišit: častým doporučením bývá - dovolit více času na uzdravení a být více aktivní, nebo cvičit s fyzioterapeutem nebo podstoupit manipulaci páteře u chiropraktika, dále léky, injekce nebo dokonce chirurgické řešení, pokud byla vyhřezlá meziobratlová ploténka označena neurochirurgem za tu pravou příčinu Vašeho problému.
K lepší ilustraci si představte příklad - trpíte bolestí zad a ve svém okolí se pozeptáte několika odborníků na příčinu Vaší bolesti zad. Máte několik možností - můžete se zeptat: svého obvodního lékaře, kterému důvěřujete, dále vysoce uznávaného fyzioterapeuta, chiropraktika, specialisty na léčbu bolesti, neurologa, rehabilitačního lékaře a konečně velmi respektovaného neurochirurga. Řekněme, že od každého z nich se o svém problému se zády (páteří) dozvíte jejich názor.
Některé z těchto vysvětlení a teorií se předávají z generace na generaci bez jakéhokoliv medicínského ověření a podložení dané úvahy.
Taková diagnóza je spíše založená na intuici, pravděpodobně odvíjející se od klinických vyšetření jako je RTG nebo MRI nebo od velmi logické teorie, kterou lékař považuje správnou k objasnění častého zdroje bolesti zad nebo krku.
Nicméně, mnoho lékařů se snaží vyhovět svým pacientům, kteří prahnou po vědění toho, co jim způsobuje bolest a tak se pochopitelně snaží poskytnout nejlepší vysvětlení zdroje obtíží a nebo alespoň sdělit diagnózu.
Stejně tak, jak už jste se dočetli v minulé kapitole, není možné z většiny dostupných RTG, CT a MRI nálezů příčinu identifikovat.
Tedy znovu, zdroj většiny bolestí zad (bederní páteře) nebo krku (krční páteře) není možné určit pomocí klinických testů, které používá mnoho lékařů a dokonce to nezjistíte ani od spinálních specialistů.
Konstatování pacienta: Můj lékař je vynikající, řekl mi, co působí mou bolest.
Volný překlad úryvku z kapitoly 8:
V ČR se potýkáme s podobným problém a proto pro všechny, které toto téma zajímá, nabízíme překlad výše uvedené knížky.
Neschopnost určit příčinu většiny bolestí zad a krku přináší v USA zdravotnímu i sociálnímu systému značné finanční náklady konzumace neefektivní léčby, nyní kolem 80-100 biliónů ročně.
" Nepřesné diagnózy jsou časté a pokud se postupuje s léčbou podle nesprávně určené diagnózy, výsledkem je výběr špatné léčby, která nepřináší efekt."
Ron Donelson (ortopéd a specialista na diagnostiku a léčbu bolestí páteře) napsal ve své nové knize určené pro širokou veřejnost:

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku