Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


MÝTY A BÁJE STARÝCH SLOVANŮ

MÝTY A BÁJE STARÝCH SLOVANŮ
Irena Šindlářová, Josef Růžička
Rok vydání:2003
Vydavatelství:Fontána
ISBN:80-7336-132-9
Stran:135
Skladem: na dotaz
Kategorie:Historie, filozofie
Náboženství a mytologie
Kód:010053


Cena 228,00 Kč s 10% DPH



Z duchovního základu světa Slovanů přetrvává do dnešních dob základní idea víry, kysi prezentované formou kultovního uctívání božstev a později křesťanstvím transformované do monotheistické podoby hluboké svým významem a poselstvím.

Často si s hrdostí připomínáme své slovanské kořeny, ale téměř nikdy si přitom neuvědomíme, jak málo vlastně dnes o svých „duchovních genech“ víme. Jádro se soustředí na naše dějiny po příchodu věrozvěstů, jen zřídka se však objeví nezaujaté sondy do naší předkřesťanské minulosti.

Mnohé z ní dodnes přežívá třeba v naší řeči: slova jako duha, dědek, pohoda, stádo nebo nepříliš průhledné, ale libozvučné lábus, choroš či pochvist mají své kořeny ve staroslovanských bájích a mýtech, mnoho zvyků a obyčejů se také dochovalo v dnes profánních křesťanských svátcích. Touto knihou, která je upraveným vydáním jednoho ze základních děl o bájesloví a zvycích našich slovanských předků, splácíme dluh naší nejstarší minulosti, a věříme, že napomůže obnovení zájmu o naše opomíjené duchovní dědictví.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku