Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Vnitřní revoluce - život a myšlení Jiddu Krisnamurtiho

Vnitřní revoluce - život a myšlení Jiddu Krisnamurtiho
Jiddu Krishnamurti (Krišnamurti )
Rok vydání:1996
Vydavatelství:DharmaGaia
ISBN:80-86685-04-7
Stran:248
Skladem: na dotaz
Kategorie:Emoce, podvědomí, sebepoznání
Historie, filozofie
Meditace, mystika
Kód:005683
Podobné knihy:O jednotě a zlu
Život a učení Ramany Mahárašiho
Život mezi světy TONAl a NAGUAL psychlogický pohled na cestu poznání Carlose Castanedy


Sleva 7% - z ceny 298,00 Kč s DPH
Nová cena 277,00 Kč s 10% DPH



Krishnamurtiho racionální přístup - jenž se nezakládá na žádném náboženském systému ani na nějaké víře, ale naopak proti nim ostře vstupuje - zaznamenal velký úspěch v moderním západním světě a ovlivnil i mnohé významné osobnosti, mj. fyziky Davida Bohma a Fritjofa Capru, biologa Ruperta Sheldrakea a spisovatele Aldouse Huxleyho.
A v tomto smyslu je tato kniha určena skutečně pro každého (V původním anglickém vydání má kniha název Krishnamurti for Beginners, tj. "Krishnamurti pro začátečníky".)
Nemáme-li zaostávat, musíme stále začínat znovu; všichni jsme tedy začátečníci na cestě životem.
Krishnamurti vždy říkal, že pravda je za vším, co je lidský rozum schopen obsáhnout, za vším, co je známé, vyjádřené nebo jenom v představách, a že první krok při hledání pravdy je současně krokem posledním.
K řešení všech problémů je proto nutné skutečné porozumění, tj. poznání pravdy a poznání vlastní psychiky. K poznání sebe sama je potřebná stálá pozornost, stálé uvědomování si všech svých duševních hnutí. A tímto uvědoměním je pak možné dojít až k vlastní radikální transformaci, opravdové vnitřní revoluci
Antologie ukazuje v plné šíři skryté kořeny problémů člověka: zdeformované myšlení, které si samo vytváří různé strachy, frustrace a konflikty.
Jsou zde charakteristické ukázky téměř ze všech oblastí Krishnamurtiho činnosti, tj. veřejné přednášky, odpovědi na otázky, vlastní psané dílo, rozhovory, ukázky z deníku, dopisy, diskuse a dialogy, v nichž Krishnamurti vyjadřoval svůj postoj k životu. Časově pokrývají nejdůležitější období jeho působení, tj. roky 1948-1983.
Kniha je souborem textů, zaměřených k celkovému obeznámení s životem a učením J. Krishnamurtiho. Výběr byl proveden tak, aby se týkal situací běžného života, jakým každý z nás musí denně čelit. Současně byl brán zřetel na to, aby byl dobře patrný Krishnamurtiho osobitý přístup k jejich řešení.
Životopisnou studii napsala Radhika Herzberger. Přeložil a dalšími poznámkami opatřil Tomáš Štanzel.
Reprezentativní výbor z díla jednoho z nejvýznamnějších duchovních učitelů současnosti (1895-1986), vydaný ke 100. výročí jeho narození, sestavil K. Krishnamurthy.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku