Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Největší tajemství Třetí říše aneb Ocelové město nacistů

Největší tajemství Třetí říše aneb Ocelové město nacistů


Kniha je publikací, která si čtenáře získá nejen pro svoji objevnost a zúročení autorových bohatých terénních zkušeností, ale i díky populárnímu, srozumitelnému jazyku a atraktivnímu podání.

Ať už s ním budeme putovat temnými podzemními koridory továrny Wolfsberg, pátrat po tajných laboratořích pod zámkem Ksiaž, nebo listovat v zažloutlých dokumentech esesácké administrativy, vždy nás bezpečně převede přes minová pole domněnek a barvitých legend, jimiž je v průběhu let obklopila lidská představivost či snaha o zachování tajemství.

Největší tajemství Třetí říše totiž leží nějakých šest kilometrů od východočeských Janoviček, poblíž Broumova. Tato obří stavba s názvem „Anlage Riese“ je jedna z nejrozsáhlejších v dějinách nacistického Německa, jak co do velikosti, tak finanční náročnosti…

Leží na ní těžko proniknutelná mlha tajemství, kterou se pokusíme v této knize alespoň trochu poodhalit. Neznáme totiž ani její určení, ani její skutečný rozsah… Zkrátka i přes desítky let, které nás dělí od konce války, je tu stále mnoho otazníků.

Milan Zacha Kučera (30.11.1973, Olomouc)

Občanským povoláním manažer cestovní kanceláře. Bádáním v oblasti záhad se zabývá a přednáší o nich již od roku 1992, účastník a iniciátor mnoha záhadologických expedic. Od roku 1999 je členem našeho nejstaršího a největšího badatelského spolku KPU Plzeň, v jehož radě posledních pět let působí jako specialista na poklady a historické záhady. Do roku 2006 se aktivně angažoval v komunitě tzv. hledačů pokladů s detektory kovů. Je jediným zahraničním spolupracovníkem polské S.G.P. (Sowiogorska Grupa Poszukiwawcza), skupiny věnující se se souhlasem polských oficiálních míst odhalení tajemství Sovích hor. V roce 2012 přivezl do Česka vicemistrovský titul - 3. místo v celopolských závodech hledačů pokladů s detektory kovů ve Walimi. Kniha, kterou právě držíte v ruce, vznikla jako plod jeho terénního výzkumu i zpracování mnoha polských zdrojů, a je tak pro česko-slovenské prostředí něčím zcela novým, neznámým, tak jako ony tajemné nacistické podzemní objekty, o kterých pojednává.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku