Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Pyramidy

Pyramidy

16 stran čb. obraz. příloha
Dodatečné informace:
Její přehledný a čtivý výklad poslouží jako podrobný průvodce, potěší milovníky starověké historie a čtenářům-začátečníkům pak poskytne zevrubný úvod do bádání o pyramidách.
Renomovaná britská archeoložka Joyce Tyldesley odolala nutkání zahltit čtenáře detaily a soustředila se na postižení historických souvislostí, náboženských představ a tradic, které umožnily vznik těchto jedinečných památek.
Nejslavnějšími exempláři jsou samozřejmě pyramidy v Gíze, a autorka jim věnuje pozornost úměrnou jejich velikosti i významu. V Egyptě však vyrostla přibližně stovka pyramid, které se liší dobou vzniku, rozměry, použitým materiálem i provedením. Některé dávno ztratily typický tvar, jiné čekají na své znovuobjevení... ale všechny vyvolávají otázky, na něž hledá odpověď již několikátá generace egyptologů.
Monumentální památníky egyptských faraonů se dodnes hrdě tyčí k nebi navzdory prošlým věkům, lidské zvůli i znečištěnému ovzduší. Po tisíciletí před nimi v němém úžasu postávají poutníci, dobrodruzi, vědci, básníci i vojevůdci.
To neplatí v jediném případě: čas se bojí pyramid.
Staré arabské přísloví praví, že všechno se bojí času.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku