Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Vztahová psychoanalýza (1.díl)

Vztahová psychoanalýza (1.díl)
Mitchell S. A., L. Aron (ed.)
Rok vydání:2004
Vydavatelství:Triton
ISBN:80-7254-445-4
Stran:336
Skladem: na dotaz
Kategorie:Emoce, podvědomí, sebepoznání
Historie, filozofie
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:004410
Podobné knihy:Cesta hrdiny
Filozofie života v hladině alfa
Lidé lži psychologie lidského zla
Krátké dějiny novověké filosofie - od Descarta k Wittgensteinovi


Sleva 7% - z ceny 249,00 Kč s DPH
Nová cena 232,00 Kč s 10% DPH



Tato kniha je nedocenitelným zdrojem informací a inspirace pro klinické pracovníky, učitele i studenty psychoanalýzy, kteří se zajímají o vývoj této disciplíny v posledních letech.
Každý příspěvek je doplněn úvodním slovem editorů, ve kterém je zasazen do historického kontextu, a doslovem autora, ve kterém autorka či autor popisuje další vývoj svého pojetí.
Ačkoli se nedeklarovali jako samostatná škola, vytvořili tito teoretici výraznou tradici psychoanalytického myšlení a klinické praxe, který získal v USA velký vliv.
Zdrojem těchto inovací je práce skupiny psychoanalytiků, kteří usilují o integraci stránek interpersonální psychoanalýzy, různých teorií objektních vztahů pocházejících z Velké Británie a psychoanalytického feminismu.
Tento vývoj lze vysledovat prakticky ve všech školách psychoanalýzy v USA od tradičních institucí k těm nejradikálnějším.
Rovněž v klinické praxi dochází k obdobnému vývoji, který směřuje od klasických zásad neutrality, abstinence a anonymity k interaktivní vizi analytické situace, jež staví do popředí analytický vztah.
Je odklonem od klasické psychoanalytické teorie, jejíž základy tvoří Freudova pudová teorie, směrem k modelům myšlení a vývoje, založeným na pojetí objektních vztahů.
Vztahová psychoanalýza je prvním sborníkem významných prací autorek a autorů, z jejichž pojetí se během posledních dvou desetiletí zrodila výrazná tradice americké psychoanalýzy.
zrození tradice - Příspěvky z let 1981-1990

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku