Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Válečnice 3000 let odvahy a hrdinství (ve slevě jediný výtisk !)

Válečnice 3000 let odvahy a hrdinství  (ve slevě jediný výtisk !)
Výprodej

Robin Cross, Rosalind Miles
Rok vydání:2011
Vydavatelství:Fortuna Libri
ISBN:978-80-7321-546-0
Stran:320
Skladem: na dotaz
Kategorie:Historie, filozofie
Motivace, úspěch, propagace
Beletrie, matematika, různé
Kód:008636


Sleva 25% - z ceny 499,00 Kč s DPH
Nová cena 374,00 Kč s 21% DPH




Podle odvěké tradice je úlohou ženy pečovat o rodinný krb. Některým to však bylo málo – a tak se vydaly cestou, která je trnitá i pro muže. Vydaly se na válečnou stezku, aby chránily své rodiny nebo následovaly manžely, aby vybojovaly nová území pro své říše, aby obhajovaly myšlenky, jimž věří ... Nebo se na této cestě ocitly čirou náhodou. Ať už tomu bylo jakkoli, v boji projevovaly stejné hrdinství a odhodlanost, jako muži.

Válečnice či bojovnice najdeme v dějinách každé země. Některé bojovaly v mužském šatě, jiné velely armádám jako královny. Dvacáté století a dvě světové války – a bohužel mnoho dalších – daly některým ženám oficiální vojenské hodnosti , jiné ženy se zapojily v partyzánských hnutích.

Mezi první a poslední hrdinkou této knihy zeje časová propast několika tisíciletí. Nespoutané Amazonky byly údajně první, kdo v bitvě použil koně... a majorka Tammy Duckworthová si vysloužila ostruhy a vyznamenání ve válce proti Iráku. Mezi nimi najdete dlouhou řadu hrdinných žen ze všech historických etap i kontinentů.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku